Kremlin'den çok sert Finlandiya açıklaması! Resmen tehdit ettiler! NATO'dan da açıklama geldi

Dünya haberleri son dakika NATO Rusya
Kremlin'den çok sert Finlandiya açıklaması! Resmen tehdit ettiler! NATO'dan da açıklama geldi

Finlandiya'nın NATO üyeliğine yönelik açıklamasına Rusya'dan çok sert yanıt geldi. Öte yandan NATO cephesinden de açıklama yapıldı.

Rusya, Finlandiya'dan gelen NATO açıklamalarına tehditli yanıt verdi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Finlandiya AB'nin Rusya'ya karşı dost olmayan adımlarına katılmaya başladı. Bu pişman olunacak bir adımdır ve karşılık verilecektir. Finlandiya'nın NATO'ya üye olması Rusya'ya doğrudan bir tehdit" denildi.

Açıklamada ayrıca, "NATO'nun genişlemesi dünyayı ya da Avrupa'yı daha istikrarlı hale getirmeyecek. Rusya, Ukrayna'ya müdahale etmeye çalışan ve askeri operasyonu engellemeye çabalayanlara en kararlı yanıtı vermeye hazır" ifadelerini kullanıldı.

LAVROV: HEM ASKERİ HEM DİĞER NORMLARDA CEVAP VERECEĞİZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, "Finlandiya'nın NATO'ya katılması radikal bir değişiklik. Rusya'nın buna karşılık olarak adımlar atması gerekecek. Hem askeri hem diğer normlarda cevap vereceğiz. Ulusal güvenliğe yönelik tehditler artıyor" dedi.

STOLTENBERG'DEN AÇIKLAMA

Ayrıca, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'dan gelen açıklamaya ilişkin memnuniyetini dile getirdi. Stoltenberg, "Finlandiya'nın üyeliği hem NATO'nun hem de Finlandiya'nın güvenliğini güçlendirecek. Finlandiya üyelik başvurusu yaparsa NATO'da memnuniyetle karşılanacak, katılım süreci sorunsuz ve hızlı olacaktır" dedi.

ZELENSKİ'DEN DESTEK TELEFONU

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Finlandiya Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü, NATO üyeliği kararına destek verdi.

Kremlin'den çok sert Finlandiya açıklaması! Resmen tehdit ettiler! NATO'dan da açıklama geldi - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

Finlandiya NATO Jens Stoltenberg Rusya Rusya haberleri