Kabil'de camiye bombalı saldırı: Taliban çok sayıda sivilin öldüğünü açıkladı

Afganistan
Kabil'de camiye bombalı saldırı: Taliban çok sayıda sivilin öldüğünü açıkladı

Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, başkent Kabil'de bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda sivillerin öldüğü açıkladı.

Taliban sözcüsü ve Taliban yönetiminin "Kültür Bakanı Yardımcısı Vekili" Zabihullah Mücahid, Kabil'in Çemen Huzuri bölgesindeki Eidgah Camisi girişinde bombalı saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Mücahid, saldırıda çok sayıda sivilin öldüğünü açıkladı. 

Taliban geçici hükümetinin "İçişleri Bakanlığı sözcüsü" Saeed Hosti ise  saldırıda ilk belirlemelere 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Söz konusu camide, Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid'in geçen hafta vefat eden annesi için merasim düzenlendiği belirtildi. 

Patlamadan hemen önce Taliban, Zabihullah Mücahid'in annesinin hatim töreni için Eid Gah Camii'ne giden yolu trafiğe kapatmıştı.

Patlama noktasına yakın yerde bulunan bir dükkanın sahibi, patlamanın ardından silah sesleri duyduğunu söyledi.

SALDIRIYI HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

Kabil'deki İtalyan destekli bir hastane ise patlamada yaralanan dört kişiyi tedavi ettiğini duyurdu. Caminin çevresi, yoğun güvenlik önlemi alan Taliban tarafından kordon altına alındı.

Saldırının sorumluluğunu hemen üstlenen olmadı. Ancak, Ağustos ortasında Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinden bu yana, Taliban üyelerine yönelik yönelik saldırılar arttı. 

 

Kaynak: Reuters

Afganistan Taliban bombalı saldırı