İsrail saldırılarında 4 Filistinli daha hayatını kaybetti

İsrail saldırılarında 4 Filistinli daha hayatını kaybetti

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 4 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 126'ya çıktı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun beş gündür devam eden saldırılarının neden olduğu kayıplara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail saldırılarında 4 kişinin daha şehit düştüğü aktarıldı. Buna göre Gazze Şeridi'nde 10 Mayıs'tan bu yana şehit olan Filistinlilerin sayısı 126'ya yükseldi.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL OPERASYON ODASI KURDU

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde olayları tırmandırması dolayısıyla sahadaki sağlık durumunu izlemek için özel bir operasyon odası oluşturulduğunu duyurdu.

Keyle, devlet ve özel tüm hastanelerde hazırlıkların artırıldığını ve kapıların tüm yaralılara açıldığını bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığından daha önce yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'da bugün 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada da Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde devam eden gösterilerde 37 Filistinlinin İsrail askerlerinin gerçek mermileriyle, 31 Filistinlinin de plastik mermilerle yaralandığı ifade edilmişti.

Batı Şeria'da 10 Mayıs'tan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin toplam sayısı 14'e yükseldi.

KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 31'i çocuk 122 Filistinli öldü, yaralı sayısı 900'e ulaştı.

 

 

İsrail saldırılarında 4 Filistinli daha hayatını kaybetti - Resim : 1

 

İsrail saldırılarında 4 Filistinli daha hayatını kaybetti - Resim : 3

 

İsrail saldırılarında 4 Filistinli daha hayatını kaybetti - Resim : 5

Kaynak: AA

son dakika İsrail filistin Batı Şeria gazze