İsrail Lübnan'ı vuruyor! Saldırılarda can kaybı artıyor

Haber Merkezi
İsrail İsrail Lübnan haberleri Dünya haberleri
İsrail Lübnan'ı vuruyor! Saldırılarda can kaybı artıyor

Son dakika haberine göre, Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 569'a yükseldiğini bildirdi.

Son dakika haberi... 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 569'a yükseldiğini bildirdi. 

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E AİT DENİZ ÜSSÜNE SALDIRI

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken, Hizbullah, İsrail ordusuna ait Hayfa'nın güneyindeki Alit Üssü'ndeki Özel Deniz Görev Gücü karargahına dron saldırısı düzenlediğini açıkladı. Hizbullah, üsse yönelik saldırıda, “İsrailli subay ve askerlerin bulunduğu yerlerin” hedef alındığını ve doğrudan isabet sağlandığını aktardı.

İsrail, saldırıya ilişkin henüz açıklama yapmazken, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

İSRAİL ORDUSUNDAN LÜBNAN'A YÜZLERCE HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve çevresine göç dalgası devam ediyor.

ÜLKE GENELİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Lübnan Eğitim Bakanlığı ise ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

İsrail'in Hayfa bölgesindeki en büyük sağlık kompleksi Rambam Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Lübnan'dan 22-23 Eylül'de atılan roketler nedeniyle paniğe kapılan veya vücuduna şarapnel parçaları isabet eden 11 hafif yaralı hastaneye getirildi.