İsrail-Hamas savaşında 9. gün! İsrail ordusundan sivillere havadan ve karadan saldırılar sürüyor!

Aksa Tufanı Hamas Gündem haberleri İsrail Dünya haberleri son dakika son dakika haber
İsrail-Hamas savaşında 9. gün! İsrail ordusundan sivillere havadan ve karadan saldırılar sürüyor!

İsrail-Hamas savaşında 9. gün. İsrail ordusu Gazze'ye Hamas'ın elindeki esirleri kurtarma bahanesiyle karadan girdi. Bölgede yaşayan birçok sivile havadan ve karadan saldırılar sürüyor. Çok sayıda sivil can kayıpları var. Sıcak bölgede son durum ne? Dakika dakika yeni gelişmeler...

Son Dakika Haberi..

İsrail, Gazze'de sivil - savaşçı ayrımı yapmadan yüz binlerce insanın yaşadığı yerleşim yerlerini yok etmeye hazırlanıyor. BM'ye bildirimde bulunan İsrail, sivillerin 24 saat içerisinde güneye kaydırılmasını istedi. İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin bölgeden ayrılmasını istedi. İsrail ordusu, kara birliklerinin Gazze'ye baskınlar düzenlediğini duyurdu. Baskınlara piyade ve tank birlikleri de katıldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudilerin kutsal günü olan Şabat’ta halka seslenerek, “Hamas’a sert bir darbe vuruyoruz ama bu yalnızca başlangıç” dedi.

İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamada ise, hem havadan hem karadan hem de deniz üstünden topyekûn bir harekat planlandığı ve bunun için hazırlanıldığı bildirildi. Gazze'nin kalbine bir kara harekatının şart olduğuna karar verdiklerini bildiren İsrail ordusu, ancak, operasyonel olarak bazı hazırlıkların yetersiz olduğunu söyledi. 

15 EKİM İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA DAKİKA DAKİKA YENİ GELİŞMELER

İRAN'DAN İSRAİL'E: SALDIRILAR DEVAM EDERSE MÜDAHALE ETMEK ZORUNDA KALACAĞIZ

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla İsrail'e mesaj göndererek, "Gazze'ye saldırıların devam etmesi halinde müdahale etmek zorunda kalacağını" bildirdi.

İSRAİL: SURİYE'DEN TOPRAKLARIMIZA 2 ROKET ATILDI

 İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Suriye’den İsrail’in kuzeyine 2 roket atıldığını açıkladı. İsrail-Gazze çatışmaları 8’inci gününde devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Suriye tarafından ülkenin Lübnan sınırına yakın Alma kasabasına ve Suriye sınırına yakın Golan Tepeleri'ndeki Avnei Eitan kasabasına olmak üzere 2 roket atıldığı ve topçu atışıyla karşılık verildiği aktarıldı. Suriye’den kaç roket atıldığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, olaya ilişkin herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedi.

DSÖ'DEN İSRAİL'İN 'HASTANELERİ BOŞALTIN' TALİMATINA KINAMA

DSÖ, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 2.000'den fazla yatan hastayı tedavi eden 22 hastanenin boşaltılması yönünde defalarca verdiği talimatları şiddetle kınadı. 

SURİYE'DEN GOLAN TEPELERİ'NE ATEŞ AÇILDI

 Son dakika bilgisine göre, Suriye'den İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne ateş açıldı, İsrail misilleme saldırısı yaptı.

'HAMAS TAHLİYELERİ ENGELLİYOR' İDDİASI

 İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Hamas’ın Gazze Şeridi’nin güney kesimine giden Filistinlileri engellediği belirtildi. Hamas’ın yollarda barikat kurduğu belirtilen açıklamada, “Hamas, Gazze Şeridi sakinlerinin ana yollarda ilerlemesini zorlaştırıyor ve bu yollardan araçların geçişini engelliyor” ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL'DEN, HAMAS 126 KİŞİYİ REHİN TUTUYOR İDDİASI

İsrail ordusu Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı saldırılardan bu yana 126 İsrailliyi rehin tuttuğunu iddia etti. Times of Israel'in haberine göre, Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Hagari, İsrail ordusunun yoğun saldırı ve tam abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde tutulan 126 rehinenin ailesine haber verildiğini söyledi. Sözcü Hagari, ayrıca, ordunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen İsrail askerlerin sayısının 279 olduğunu belirtti.

İsrail basınında çıkan ve bazı raporlara dayandırılan haberlerde, Gazze'de esir alınan İsraillilerin sayısının 200 olarak tahmin edildiği duyurulmuştu.

BİR İSRAİL ASKERİ 'DOST ATEŞİ' SONUCU ÖLDÜ

 Batı Şeria'da bir İsrail askeri "dost ateşi" sonucu öldü.

İSRAİL ORDUSU: GAZZE'NİN KALBİNDE BİR KARA HAREKATINA KARAR VERDİK

İsrail ordusu: Gazze'nin kalbine girip Hamas temsilcilerine ulaşılmasını sağlayacak kara harekatına ihtiyaç olduğuna karar verdik. Ayrıca siyasi kurumlarla yapılan görüşmelerde ortaya çıkan birçok husus da dahil olmak üzere, saldırıyla ilgili operasyonel hususların henüz kararlaştırılmadığını tespit ettik. İsrail ve Alman basını ise bu gece bir kara harekatının başlayabileceğini bildiriyor. 

İSRAİL: HÜKÜMET, HAMAS'I YOK ETME PLANINI ONAYLADI

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Hanegbi: İsrail hükümeti Hamas'ı yok etme planını onayladı, savaştan sonra Hamas Gazze'de iktidar pozisyonunda olmayacak. 

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Hanegbi, Lübnan Hizbullah'ını Gazze savaşının dışında kalması konusunda uyararak, "Hizbullah'ın Lübnan'ı de facto olarak yok etmeyeceğini umuyoruz, çünkü orada bir savaş çıkarsa sonucu böyle olur. Amacımız iki cepheli bir savaşa sürüklenmemek, Lübnan Hizbullahına savaşa dahil olmaması konusunda uyarı mesajları ilettik" dedik.

İsrailli Bakan Gideon Saar ise, "Savaş bittiğinde Gazze Şeridi daha küçük hale gelmeli, güvenli bölge olarak sınıflandırılan bir alan oluşturulmalı, İsrail'e savaş açanlar toprak kaybetmeli" dedi.

İSRAİL ORDUSU: ASKERLER ÜLKENİN DÖRT YANINDA KONUŞLANDI

 İsrail ordusu: Askerler ülkenin dört bir yanına konuşlandırılmış durumda. Savaşın bir sonraki aşamasına hazırlık durumunu artırmaya hazırlanıyorlar. İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik operasyonu hava, deniz ve karadan entegre ve koordineli yapılacak saldırıyı da kapsayacak şekilde genişletmeye hazırlanıyor.

HANİYE: FİLİSTİNLİLER GAZZE'Yİ TERK ETMEYECEK

İsrail Gazze Şeridi'ndeki Hamas hedeflerine hava saldırısı düzenlemeye devam ederken, Hamas lideri Haniye'den "Filistinliler Gazze'yi terk etmeyecek" açıklaması geldi.

Haniye, "Batı Şeria'dan veya Gazze'den Mısır'a göç olmayacak. Göçün olmamasını temel alan Mısır'daki kardeşlerimizin tutumunu alkışlıyorum. Amerika'nın desteklediği, Gazze halkını yerinden etme kararını başarısızlığa uğratacağız. Gazze halkı topraklarına kök salmıştır ve Gazze'den ayrılmayacak" ifadelerini de kullandı. 

NETANYAHU GAZZE SINIRINDA

İsrail'de Başbakanlık Ofisi tarafından bir video paylaşıldı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze Şeridi dışındaki İsrailli piyadeleri ziyaret etti ve askerler hitaben "Bir sonraki aşamaya hazır mısınız? Bir sonraki aşama geliyor." dedi. Videoda, piyadelerin Netanyahu'nun sorusuna yanıt olarak başlarını salladıkları görüldü.

İsrail-Hamas savaşında 9. gün! İsrail ordusundan sivillere havadan ve karadan saldırılar sürüyor! - Resim : 1

LÜBNAN'DAN İSRAİL'İN BAZI ASKERİ HEDEFLERİNE SALDIRI YAPILDI

 Lübnan'ın Kefr Şuba beldesinden İsrail'in sınır üzerindeki bazı gözetleme noktalarına doğru antik füzesi ile saldırı düzenlendi. İsrail ordusunun açıklamasında ise Lübnan'dan Kerf Şuba bölgesine çok sayıda "atış yapıldığı" belirtildi.

Saldırıların roketle mi yoksa havanla mı düzenlendiğine ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, "İsrail ordusu askerleri, şu anda atışların yapıldığı yeri vuruyor." ifadesine yer verildi.

İSRAİL CİBALİYE MÜLTECİ KAMPINI VURDU

 İsrail Gazze’deki Cibaliye mülteci kampını vurdu. Saldırıda 20 kişi öldü, 80’den fazla kişi yaralandı.

İSRAİL'İN VERDİĞİ SÜRE DOLDU

İsrail, Gazzelilerin bugün 10.00 – 16.00 saatleri arasında güvenli geçişlerine izin verileceğini duyurmuştu. "Güvenli geçiş" izni süresi de an itibariyle doldu. İsrail'in Gazze sınırına 300 bin asker yığdığı belirtildi. 

Kara, hava ve denizden abluka altına alınan Gazze’de ise bombardıman sürüyor. 

Bu arada İsrail basını önemli bir iddiayı gündeme taşıdı. İsrail Yayın Kurumu, ABD'nin "Kara harekatını erteleyin" dediğini yazdı.

KASSAM TUGAYLARI: İSRAİL'İN SON 24 SAATTEKİ SALDIRILARINDA 9 ESİR ÖLDÜ

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'in hava saldırılarında son 24 saat içinde dördü yabancı olmak üzere dokuz esirin öldüğünü duyurdu.

İsrail'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Cuma günü Hamas, İsrail saldırılarında aralarında yabancıların da bulunduğu 13 esirin öldüğünü açıklamıştı.

İSRAİL DIŞİŞLERİ: 1300’DEN FAZLA SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, Hamas’ın saldırıların başlangıcından bu yana 1300’den fazla sivili öldürdüğünü duyurdu. Sözcü Haiat, 100’den fazla kişinin ise kaçırıldığını belirtti. 

"YARALILARIN TAHLİYESİ İÇİN GEÇİŞLERİ ACİLEN AÇIN"

Gazze Sağlık Bakanlığı, 'şerit içindeki felaket durum ve sağlık personelinin tükenmesi' nedeniyle yaralıların tahliyesi için geçişlerin acilen açılmasını talep etti.

BM: GAZZE'DE SULAR TÜKENDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Gazze Şeridi boyunca suların tükenmesi nedeniyle 2 milyondan fazla kişinin risk altında olduğunu açıkladı.

BM, İsrailli yetkililere, Gazze Şeridi'ndeki BM tesislerine sığınan tüm sivilleri koruma çağrısında bulundu.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATİ GAZZE İÇİN TOPLANACAK

 İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan (İİT) gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın çağrısı üzerine, "Gazze'deki Filistin-İsrail çatışması kaynaklı gerilimi görüşmek için" dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplantı yapılacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, toplantının 18 Ekim 2023 Çarşamba günü Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Genel Sekreterlik merkezinde gerçekleştirileceği kaydedildi.

KASSAM TUGAYLARI BİR İSRAİL HELİKOPTERİNİ İMHA ETTİ

 İsrail'de yayın yapan Kanal 13, Kassam Tugaylarının 7 Ekim'de İsrail ordusuna ait helikopteri RPG roketatar ile vurduğu ve saldırıda pilotların paraşütlerle atladığı, helikopterin ise tamamen yandığını açıkladı.

Haberde İsrailli pilotların sağlık durumuyla ilgili bilgi verilmedi. İsrail ordusundan ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

 SON 24 SAATTE 324 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 2 bin 215 kişi öldü ve 8 bin 714 kişi yaralandı. Ölenlerin 724'ünün çocuk ve 458'inin kadının olduğu belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in son 24 saatteki saldırılarında 324 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 1000 kişinin yaralandığını açıkladı. 

HAMAS: TEL AVİV'İ FÜZELERLE HEDEF ALDIK

 El Kassam Tugayları, Filistinli sivillerin yerlerinden edilmesine karşılık olarak Tel Aviv’i füzelerle hedef aldıklarını açıkladı.

İSRAİL'DEN YENİ AÇIKLAMA: TAHLİYE EDİLEN YERLERE İNANILMAZ BİR GÜÇLE SALDIRACAĞIZ

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari: Savaşın sonra ki aşamasına güçlü bir şekilde hazırlandık. Gazze’nin Güneyi, kuzeyi ve merkezi için hazırlanan tüm planların üzerinden geçiyoruz. Güçlerimizi hazırlıyoruz. Halen tahliye olmayan siviller var. Ayrılmamayı tercih edenler kendilerini tehlikeye atıyor. Tahliye edilen yerlere inanılmaz bir güçle saldıracağız.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN İSRAİL KARARI: NORMALLEŞME ASKIYA ALINDI

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir kaynak, Suudi Arabistan'ın İsrail'le normalleşme adımlarını askıya aldığını söyledi. Haberde, "Suudi Arabistan, İsrail'le normalleşme görüşmelerini durdurdu." ifadesi kullanıldı.

İSRAİL ORDUSU: LÜBNAN'IN GÜNEYİNDEN GELEN HİZBULLAH'A AİT İHA'LARI DÜŞÜRDÜK

 Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrail ordusunun dış medya sözcüsü Jonathan Conricus, İsrail'e gönderilen Hizbullah'a ait İHA'ları düşürdüklerini açıkladı.

Conricus, İsrail uçağını hedef alan karadan havaya fırlatılan bir füzenin de düşürüldüğünü aktardı. Bölgede durumun oldukça gergin olduğunu belirten Conricus, Hizbullah'ın faaliyetlerinin yakından izlendiğini ifade etti.

Gelişmeye dair Hizbullah'tan henüz açıklama yapılmadı. İsrail ordusu ayrıca Lübnan'dan İsrail topraklarına sızmaya çalışan bir grup silahlı unsurun İHA ile vurulduğunu açıkladı.

İSRAİL ORDUSU: GAZZELİLERİN GÜVENLİ BÖLGEYE GEÇİŞİNE İZİN VERİLECEK

 

İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Filistinlilere saat 10.00 ile 16.00 arasında belirlenen güzergahta güvenli geçişe izni verildiği duyuruldu. Ayrıca Hamas’ın Gazze şehrindeki hava sisteminden sorumlu üst düzey komutan Merad Ebu Merad'ın gerçekleştirilen hava saldırısıyla öldürüldüğü belirtildi.

423 BİN KİŞİ GAZZE’DEN AYRILDI

BM verilerine göre, savaşın başlangıcından bu yana 423 bin kişi Gazze’den ayrıldı

İSRAİL GAZZE'YE KARADAN GİRDİ

 Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine baskın düzenleyerek binaların çatısına keskin nişancı yerleştirdi.

İsrail güçleriyle, baskına karşılık veren silahlı Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Nablus'ta düzenlenen baskınlarda da Hamas Hareketi yetkilileri gözaltına alındı.

İSRAİL ORDUSU, LÜBNAN'IN GÜNEYİNDE HİZBULLAH'A AİT BİR HEDEFİ VURDU

 Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin, İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari'den naklettiği habere göre, İsrail ordusu, bir insansız hava aracının ülkeye sızmaya çalışmasına karşılık Hizbullah'a ait bir hedefi vurdu.

Ordu ayrıca, İsrail'e ait bir insansız hava aracına yönelik saldırıyı da etkisiz hale getirdi.

Hizbullah'tan henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika İsrail İran gazze Dünya haberleri Hamas filistin