İsrail-Hamas savaşında 6. gün! İsrail: Tam taarruza geçtik, Gazze asla eski haline dönmeyecek

Hamas Gündem haberleri Dünya haberleri İsrail Filistin
İsrail-Hamas savaşında 6. gün! İsrail: Tam taarruza geçtik, Gazze asla eski haline dönmeyecek

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sürerken, bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Binlerce sivilin hayatını kaybettiği çatışmalarla ilgili İsrail Savunma Bakanı, Gazze sınırındaki birliklere "Tüm kısıtlamaları kaldırdım, tam taarruza geçiyoruz” dedi. Hamas kanadıysa Aşkelon'u vurdu.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sürerken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze sınırındaki birliklere, taarruz emri verdi. Gallant, "Tüm kısıtlamaları kaldırdım, bölgenin kontrolünü yeniden ele geçirdik ve tam taarruza geçiyoruz” ifadelerini kullanarak, “Burada gerçeği değiştirme yeteneğine sahip olacaksın. Hamas, Gazze'de bir değişiklik istedi, düşündüğünden 180 derece değişecek” dedi.

Hamas’ın pişman olacağını aktaran Gallant, Gazze’nin asla eski haline dönmeyeceğini öne sürdü.

İsrail tarafından ölü sayısı 1300 olurken, yaralı sayısı 3.268 oldu. Filistin tarafındaysa ölü sayısı 1200'e yaklaştı.

İsrail-Hamas savaşında 6. gün! İsrail: Tam taarruza geçtik, Gazze asla eski haline dönmeyecek - Resim : 1

12 EKİM İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA DAKİKA DAKİKA YENİ GELİŞMELER

İSRAİL SAĞLIK BAKANI: SALDIRI DÜZENLERKEN YARALANAN FİLİSTİNLİLERİ TEDAVİ ETMEYECEĞİZ

İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel, İsrail’e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını bildirdi.

Yedioth Aharonoth gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanı Arbel, dün Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yazdığı mektubunda, saldırılarda yaralanan Hamaslıların devlet hastanelerinde tedavilerinin durdurulması emrini verdiğini açıkladı.

Mektubunda, "Sağlık sistemi bu zor zamanlarda İsrail askerlerinin tedavisine ve gelecek olana hazırlıklı olmaya odaklanmalıdır" diyen Arbel, kendi rehberliği altındaki kamu sağlığı sisteminin, Hamaslıları tedavi etmeyeceğini duyurdu.

Arbel, konuyla İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) veya İsrail Cezaevi Hizmetlerinin ilgilenmesi gerektiğini, Sağlık Bakanlığı olarak bu kurumlara gereken yardımı yapacaklarını belirterek, bu durumun yerine getirilmesi için Netanyahu'dan acil talimat talebinde bulundu. ​​​​​​​

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 1200'E YAKLAŞTI

Gazze'de Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sebebiyle kentte hayatını kaybedenlerin sayısının yaklaşık 1200, yaralıların ise 5 bine yakın olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Vekili Dr. Yusuf Eburriş, sağlık hizmetlerinin durumunu değerlendirmek üzere Gazze'deki Şifa Hastanesinde incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eburriş, "Şehitlerin sayısı 1200'ye yaklaştı, yaralılar da yaklaşık 5 bin kişi" dedi.

Eburriş, vefat edenler ve yaralıların büyük çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, İsrail saldırılarının artmasından dolayı Gazze'deki hastanelerin tam kapasiteyle çalıştığı belirtilmişti.

İSRAİL: YARALI SAYISI 3.268

İsrail Sağlık Bakanlığı, İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim Cumartesi gününden bu yana hastanelere 3 bin 268 yaralı nakledildiğini duyurdu.

Yedioth Aharonoth gazetesine göre, Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün hastanelerde 443 yaralının tedavi altına alındığı, bunlardan 105'nin durumlarının kritik olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Savaşın başladığı 7 Ekim Cumartesi sabahından bu yana, hastanelere nakledilen yaralı sayısı 3 bin 268'e ulaştı." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan İsrail resmi yayın kuruluşu KAN'a göre, öldürülen İsraillilerin sayısı 1200 olurken, yaralı sayısı ise 2 bin 900 olarak kaydedildi.

BIDEN: İSRAİL SAVAŞ KURALLARINA GÖRE HAREKET ETMELİ

 ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, "İsrail'in savaş kurallarına göre hareket etmesinin gerçekten önemli olduğunu" söylediğini belirtti.

Biden, Beyaz Saray'da ABD'de yaşayan Yahudi cemaati liderleriyle düzenlenen toplantı öncesi açıklamalarda bulundu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın hafta sonu gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin "Bunun Holokost'tan bu yana Yahudiler için en ölümcül gün olduğunu savunuyorum." yorumunu yaptı.

ARAP BİRLİĞİNDE ACİL MÜDAHALE VURGUSU

 Fas, Cezayir ve Ürdün dışişleri bakanları, Filistin-İsrail çatışmasının bölgedeki yansımalarına karşı uyarıda bulunurken, uluslararası camiaya da acil müdahale çağrısı yaptı.

Arap Birliği dışişleri bakanları, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını ele almak için Mısır'ın başkenti Kahire’de olağanüstü toplantı düzenledi.

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, toplantıda yaptığı konuşmada, "Filistin topraklarındaki trajik durum, Filistin-İsrail çatışmasını, bölgedeki yansımalarının neler olacağını tahmin dahi edemeyeceğimiz bir aşamaya getirebilir. Son günlerde bölgede yaşanan kanlı ve korkunç olaylar ile şiddet ve gerginlik, yaşananların benzeri görülmemiş bir durum olduğunu gösteriyor." dedi.

AŞKELON'A ROKET SALDIRISI

Hamas, Gazze Şeridi’nden İsrail’in Aşkelon kentine roket saldırısı düzenledi.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ediyor. Hamas, Gazze Şeridi’nden İsrail’in Aşkelon kentine roket saldırısı düzenledi. Demir Kubbe hava savunma sistemi saldırıya karşılık verirken, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Roketli saldırının ardından İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) de Gazze Şeridi’ndeki Hamas hedeflerine hava saldırısı düzenleyerek karşılık verdi.

HAMAS, İSRAİLLİ KADIN VE ÇOCUĞUNU SERBEST BIRAKTI

Gazze'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, esir aldığı bir Yahudi yerleşimci kadınla çocuğunu serbest bıraktığı belirtildi.

Katar merkezli Al Jazeera'nın haberine göre, Kassam Tugayları, çatışmalar sırasında esir aldığı bir Yahudi yerleşimci kadınla çocuğunu serbest bıraktı.

İSRAİL'DEN YENİ HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki Hamas’a ait çok sayıda bölgeye yeni bir hava saldırısı dalgası düzenlediğini duyurdu.

NETANYAHU: HAMAS, DEAŞ'TIR

X hesabından paylaşımda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ''Hamas, DEAŞ’tır. Dünyanın DEAŞ’ı ezip yok ettiği gibi biz de onu ezip ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 1.100 OLDU

 Gazze’de ölü sayısı 1.100’e yükseldi. 5.339 yaralı var.

İSRAİL'DE ÖLÜ SAYISI 1.300 OLDU

İsrail’de ölü sayısı 1.300’e yükseldi. 3.192 kişi ise yaralandı.

MISIR VE HAMAS REHİNELER KONUSUNDA ANLATI

Mısır ve Hamas rehineler konusunda anlaştı. Mısır, yabancı rehinelerin ve çifte vatandaşlığa sahip olanların serbest bırakılması konusunda müzakere yapacak. Hamas bu insanlara karşı şiddet uygulanmayacağına dair söz verdi. Yani yabancı rehinelerin bırakılması konusunda arabuluculuğu Mısır üstlendi.

İSRAİL'DE HAYFA, CELİLE VE GOLAN'DA SIĞINMA UYARISI

İsrail İç Cephe Komutanlığı, Hayfa, Celile ve Golan sakinlerinin bir sonraki duyuruya kadar korunaklı bir alana sığınmaları, kapı ve pencerelerini kilitlemeleri ve uzun süre kalmaya hazırlanmaları gerektiğini duyurdu.

İSRAİL: LÜBNAN VE SURİYE SINIRINDAKİLER SIĞINAKLARA GİTMELİ

 İsrail İç Cephe Komutanlığı: Lübnan ve Suriye sınırında yaşayanlar sığınaklara gitmeli, evlerinin kapı ve pencerelerini kilitlemeli

EL CEZİRE: İSRAİL, UÇAKLARI LÜBNAN YAKININDA UÇUYOR

 El Cezire: İsrail savaş uçakları ve keşif uçakları Lübnan yakınındaki hava sahasında uçuyor.

TSK'NIN LÜBNAN GÖREV SÜRESİ 1 YIL UZATILDI

UNIFIL kapsamında Lübnan’da bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri Unsurlarının görev süresini bir yıl daha uzatan tezkere TBMM’de kabul edildi. HDP hariç tüm partiler kabul oyu kullandı.

HAMAS: HAYFA'YA FÜZE ATTIK

 Hamas, İsrail'in kuzeyinde bulunan en büyük 3. kenti Hayfa'ya uzun menzilli füze attığını açıkladı.

GAZZE'DE ÖLEN BM ÇALIŞANLARI

İsrail-Hamas çatışmaları sonucunda cumartesi gününden bu yana Gazze'de 9 Birleşmiş Milletler (BM) çalışanının öldüğü bildirildi. 

LÜBNAN'DAN SEVKLER BAŞLADI

İsrail, Lübnan sınırında geniş çaplı çatışma riskine karşı hazırlık yapıyor, bölgedeki hastalar ülkenin merkezindeki hastanelere sevk ediliyor.

TEL AVİV HAVALİMANI'NA ROKET ATILDI

Kassam Tugayları, Tel Aviv'de Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na roket fırlattı. Saldırı nedeniyle havalimanına ilerleyen uçaklar iniş yapamadı.

"GAZZE'YE GİRMEYE HAZIRLANIYORUZ"

İsrail ordusunun sözcüsü, "Gazze'ye girmeye hazırlanıyoruz, tüm seçenekler masada" şeklinde bir açıklama yaptı. 

PUTİN: FİLİSTİN SORUNU HER MÜSLÜMANIN KALBİNDE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Filistin sorunu her Müslümanın kalbinde yer alıyor ve Müslümanlar tarafından adaletsizliğin inanılmaz boyutlara varan bir tezahürü olarak algılanıyor. İsrail kurulurken, bir an önce egemen bir Filistin devletinin oluşturulması konuşuldu ama bu hiçbir zaman gerçekleşmedi. İsrail ve Filistin arasındaki çatışma alanının genişlemesi enerji dahil ciddi sonuçlar doğurabilir" dedi. 

"HAMAS LİDERLERİNİ ÖLDÜRMEYE ODAKLANDIK"

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail ordusunun Hamas liderlerini öldürmeye odaklandığını açıkladı. Halevi "Bazı kısıtlamalar olsa da Hamas liderlerini bildiğimiz her alanda isabetli ve güçlü şekilde vuruyoruz" diye konuştu.

GAZZE'DE ELEKTRİK KESİLDİ

Gazze'nin elektrik santrali petrol yetersizliğinden dolayı çalışmayı durdurdu. Filistin medyasında yer alan haberlere göre, Gazze Şeridi'nde elektrik tamamen kesildi. 

İsrail-Hamas savaşında 6. gün! İsrail: Tam taarruza geçtik, Gazze asla eski haline dönmeyecek - Resim : 2

İSRAİL'DE OKULLAR ÇEVRİMİÇİ EĞİTİME GEÇİYOR

İsrail Milli Eğitim Bakanlığı, pazar gününden itibaren tüm okulların çevrimiçi eğitime geçeceğini açıkladı. 

İSRAİL'DEN SEÇİM ERTELEME KARARI

İsrail'den savaşın uzun süreceğinin mesajını veren bir karar geldi. İsrail İçişleri Bakanlığı yerel seçimlerin 3 ay ertelenmesine ilişkin genelge yayınladı.

ALMANYA'DAN KATAR'A ÇAĞRI

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, "İsrail'in güvenliği birinci önceliğimiz. Katar Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılmasında kilit rol oynamalı" dedi. 

AŞKELON'A FÜZE SALDIRISI

 Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin el Kassam Tugayları'ndan gelen son açıklamada, "Gazze'de sivillere devam eden saldırılara cevap olarak İsrail'e büyük bir füze saldırısı düzenleyeceğiz" denildi.

Açıklamadan dakikalar sonra Kassam Tugayları, Aşkelon'a büyük bir füze saldırısı düzenlediklerini duyurdu. 

İsrail-Hamas savaşında 6. gün! İsrail: Tam taarruza geçtik, Gazze asla eski haline dönmeyecek - Resim : 3
İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına beşinci gününde de devam etti. Saldırı sonucu Gazze kentinden yoğun dumanlar yükseldi.
FİLİSTİN ACİL ‘ULUSLARARASI EYLEM’ ÇAĞRISI YAPTI

 Filistin Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı çağrısında “Bakanlık, bu çılgınca savaşın derhal durdurulması ve Gazze Şeridi'ndeki halkımızın temel ihtiyaçlarının acilen karşılanması için acil uluslararası eylem çağrısını yinelemektedir. Bakanlık ayrıca işgal altında yaşayan Filistin halkı için uluslararası koruma sisteminin etkinleştirilmesi talebini yineler” ifadelerini kullandı.

GAZZE'DE ÖLENLERİN SAYISI 1055'E YÜKSELDİ

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının 1055'e yaralananların sayısı 5184'e çıktığını açıkladı.

TÜRK VATANDAŞLARININ TAHLİYESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail ve Filistin'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi konusunda, "Gerek duyulması halinde denizden, havadan her türlü operasyonu yapma hazırlığımız var" açıklamasını yaptı. 

BM'DEN GAZZE ŞERİDİ AÇIKLAMASI

 BM: Gazze Şeridi insani yardıma açılmazsa faciayla karşı karşıya kalacak

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A MİSİLLEME SALDIRISI

İsrail'in Lübnan sınırındaki Avivim üssüne tanksavar füzesi atıldı. İsrail bölgedeki sivillere "sığınaklara gidin" çağrısı yaptı. Lübnan'a misilleme saldırısı başlatıldı.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'İN ASKERİ NOKTASINA SALDIRI

İsrail ordusu, Lübnan topraklarından İsrail'e anti tank füzesi ile bir saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

FİLİSTİN KURTULUŞ ÖRGÜTÜNDEN AÇIKLAMA

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh İsrail'in Gazze'ye gıda tıbbi malzeme gönderilmesi için izin talebini reddettiğini açıkladı

GAZZE'DE 260 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ YERİNDEN OLDU

BM son açıklamasında Gazze'de 260 binden fazla Filistinlinin yerinden olduğunu söyledi.  

ABD, GAZZE'DEN MISIR'A İNSANİ KORİDOR OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Washington yönetimi son 24 saatte Filistinlileri ve ABD vatandaşlığı taşıyanları Gazze Şeridi'nden tahliye etmek için diğer ülkelerle koordineli şekilde Mısır üzerinden bir insani koridor kurma hazırlıklarına başladı.

Söz konusu hazırlıklar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlatacağına dair tahminlerin arttığı bir dönemde geldi.

Haberde, Gazze Şeridi'nden tahliyesine izin verilecek Filistinlilerin kimler olduğu ya da Mısır'dan sonra nereye yerleşeceklerine ilişkin ayrıntılı bilgiye yer verilmedi.

İsrail'deki ABD Büyükelçiliğinden bir yetkili KAN'a yaptığı açıklamada, "Mısırlılar adına konuşamayacağını ancak onların buna izin vereceğinden emin olduğunu" ifade etti.

Mısır'dan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İSRAİL'DEN BABA EVİNE İNTİKAM SALDIRISI

İsrail'in Gazze'ye gece boyunca düzenlediği hava saldırıları kapsamında, Hamas askeri komutanı Muhammed Deif'in Han Yunus'taki Qizan ve Najjar mahallesindeki akrabalarının evini de vurduğu belirtildi. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vuruldu. Bombardımanda Deif'in erkek kardeşi, oğlu ve erkek kardeşinin torununun öldürdüğü bildirildi.

"HİÇ GÖRÜLEMİŞ BİR KARA HERAKATI OLACAK"

İsrail Savunma Bakanı Gallant CNN kanalına yaptığı açıklamada daha önce hiç görülmemiş bir kara harekatı olacağını söyledi.

GAZZE'YE BOMBA YAĞIYOR

 Gazze'de can kaybı 1000'e yaklaştı çıktı. 260 Filistinli çocuk hayatını kaybetti. Yaralı sayısı binleri buldu. 

İSRAİL'DE CAN KAYBI ARTIYOR

İsrailli yetkililerden yapılan açıklamada can kaybının 1200'e yükseldiği belirtildi. İsrail'de çatışmalarda ölen asker sayısı ise 170'e yükseldi

İsrail-Hamas savaşında 6. gün! İsrail: Tam taarruza geçtik, Gazze asla eski haline dönmeyecek - Resim : 6

Kaynak: Haber Global TV

İsrail son dakika Hamas Dünya haberleri filistin Gündem haberleri Dünya haberleri