İsrail Başbakanı Netanyahu: Hamas'ın şartlarına teslim olmak İsrail'e felaket getirir

haberglobal.com.tr
Hamas İsrail Gazze Dünya haberleri
İsrail Başbakanı Netanyahu: Hamas'ın şartlarına teslim olmak İsrail'e felaket getirir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'te açıklama yaptı. Netanyahu, "Ateşkes olacak mı, Hamas'la yeni bir esir takası yapılacak mı?" sorularına cevap verdi. Netanyahu, "Hamas'ın şartlarına teslim olmak İsrail'e felaket getirir" dedi. Netanyahu, Refah'a eylem için talimat verdiğini de bildirdi.

Son dakika haberi...

İsrail Başbakanı Netanyahu, ,Blinken ile görüşmesinin ardından ilk kez başkent Tel Aviv yerine  Kudüs'te basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Netanyahu, Hamas'ın ateşkes teklifine ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin ailelerine seslenen Netanyahu, Hamas'ın taleplerinin "gerçek dışı" olduğunu savunarak, askeri baskıyı sürdürmenin esirleri getirmek için tek seçenek olduğunu, Hamas'ın taleplerini kabul etmenin esirleri serbest bırakmayacağını, "bilakis yeni bir kıyıma yol açacağını" ileri sürdü.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırıların birkaç ay içinde sonuç vereceğini iddia ederek hedeflerinden dönmeyeceklerini kaydetti.

Hamas'a karşı zafere yakın olduklarını Blinken'a aktardığını dile getiren Netanyahu, bu zaferin Orta Doğu'da yansımaları olacağını vurguladı.

Netanyahu, Gazze'nin güneyinde 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinli sivilin sığındığı Refah kentine ilişkin de, "İsrail ordusuna Refah ve merkez kamplarda saldırıya hazırlanması için talimat verdik." diye konuştu.

HAMAS'TAN DİKKAT ÇEKEN "TÜRKİYE" ŞARTI

Hamas, Gazze'de ateşkes için sundukları teklifte Türkiye, Mısır, Katar, Rusya ve BM'nin her türlü anlaşmada garantör olmalarını talep ettiklerini açıklamıştı.

 

BLINKEN ABBAS İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in ardından geldiği Filistin’de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turu kapsamında İsrail’in ardından Filistin’in Batı Şeria bölgesine geldi. Bakan Blinken, Ramallah’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Blinken, daha önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşmüştü.