Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti kritik açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; 

Ülkemizin, İdlibli kardeşlerimizin güvenliği için yürüttüğümüz operasyonları sürdürmekte kararlıyız. Şehitlerimize Rabbim'den rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum

Ukrayna ile sürdürdüğümüz yüksek düzeyli toplantılarımız için hareket edeceğiz. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Ağustos ayında Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. 

Ukrayna ile ilişkilerimiz gelişme kaydediyor. 2019 yılında ülkemize gelen Ukraynalı turist sayısı 1.5 milyonu buldu. İhracatımızda yüzde 30 civarında artış yaşandı. 

Serbest ticaret anlaşması imzalamak istiyoruz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü her platformda savunduk. Kırım'ın ilhakını tanımadık, tanımayacağız. Kırım liderliği ve Ukrayna makamlarıyla sık sık bu konuları ele alıyoruz. 

Harekat devam ediyor. Tespit edilen 40'a yakın nokta, sürekli operasyonun hedefleri arasında. İlk belirlemelere göre 30-35 Suriyeli bu ekibin içerisinde etkisiz hale getirilmiş durumda. Rus yetkili makamlarına, "Muhatabımız siz değil, rejim, önümüzü kesme gibi bir durum olmasın. Biz bir taraftan şehit verirken, bunun hesabını sormaya devam edeceğiz." dedik. 

Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planıyla ilgili, bunun bir işgal planı olduğunu, barış planı olmadığını açıklamıştım. Buradan çıkardığımız bazı başlıklar var ki, önem arzediyor. Metinde Filistin tarafı şeklinde ifadeler birer aldatmacadır. Yüzyılın Anlaşması'nın bentlerini kabul ettiği takdirde, Filistin tarafı tanınacaktır, diyor. Dün Hamas'ın lideriyle İstanbul'da görüşmemi yaptım. Bunlar ABD'de, Rusya'da PKK'yla DEAŞ'la görüşüyor, biz yapınca beyler rahatsız olacak, öyle bir şey olamaz. Filistinlilere Yüzyılın Anlaşması'nı tanıması için 4 yıl süre veriliyor, ciddi bir sıkıntı da orada. Netanyahu Ebu Disk köyünde olacağını söylüyor. Yurt dışında yaşayan Filistinlilerin dönüşü engelleniyor. Bu rakam 5-6 milyon. Bağımsız Filistin devletinde ABD Büyükelçiliği açılması... Bağımsız Filistin devleti için 50 milyar dolar temin edilmesi, bu yalan. Kime yine İsrail'e, Filistin'e falan değil. Gazze'nin elektriğini, suyunu her şeyini kesmişlerdir. Arap ülkeleriyle İsrail'in ilişkilerinin düzeltilmesi için çalışılması... Arap Ligi toplantısında buna güzel bir cevap verdiler. Netanyahu'nun Trump'la yan yana yapmış olduğu basın toplantısı gerçekten manidardır. Maalesef zilletin bir ifadesidir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da! - Resim : 1

ERDOĞAN İLE ZELENSKY GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye - Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Sekizinci Toplantısı’na katılmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mariyinsky Sarayı’ndaki resmi karşılama töreninin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan ile Zelenskiy’nin başkanlıklarında, ilgili bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek Türkiye - Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Toplantısı’nda (YDSK), ikili ve bölgesel konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ukrayna ziyaretinde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik ediyor.


son dakika son dakika haber