Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlikle seyahat başlıyor

Azerbaycan Türkiye son dakika son dakika haber

Türkiye ile Azerbaycan Cumhuriyetleri vatandaşlarının karşılıklı ziyaretlerinde kimlikle seyahat imkanı tanıyan protokolün 1 Nisan 2021 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmesi hakkında Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama geldi

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada;

"10 Aralık 2020 tarihinde Bakü'de imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kimlikle Seyahat Protokolü’nün iç onay süreci her iki ülke bakımından sonuçlanmıştır. Sözkonusu Protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir.

Böylelikle, iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir.

Can Azerbaycan’la 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle hayata geçecek yeni düzenleme, ülkelerimiz arasındaki “iki devlet, tek millet” söyleminde ifade bulan güçlü kardeşlik bağlarını daha da pekiştirecektir." ifadelerine yer verildi. 

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "İki devlet tek millet. Türkiye ile Azerbaycan artık daha yakın... İki ülke vatandaşları, 1 Nisan 2021'den itibaren karşılıklı ziyaretlerde yeni tip kimlik kartı ile seyahat edebilecek. Vizesiz ikamet süresi 30 günden 90 güne çıkartıldı" ifadeleriyle duyurulmuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber