Haber Global Korsika'da: Bağımsızlık için tarihi basın toplantısı

HaberGlobal.com.tr
Fransa Haber Global

Fransa'nın özel bölgesel bütünlük statüsüne sahip Korsika adasında bağımsızlık için tarihi bir basın toplantısı düzenlendi. Tarihi bir gün yaşayan Korsika'daki Haber Global ekibi, anbean gelişmeleri aktarıyor.

Fransa'nın özel bölgesel bütünlük statüsüne sahip Korsika adasında bağımsızlık isteyenlerin tek bir çatı altında toplanmasıyla oluşan "Nazione" hareketine destek verenler terörizmle suçlanıyor. 

Ancak Macron yönetimi özerlik dışında diğer seçenekleri reddediyor. Haber Global Dış Haberler Editörü Eda Tuğrul, Korsika'ya giderek gelişmeleri olay yerinden bildirdi. 

GÖZLER NEDEN YENİDEN KORSİKA'YA ÇEVRİLDİ?

Peki, gözler neden yeniden Korsika'ya çevrildi? "Nazione" isimli hareket bünyesinde birbirinden farklı grupları topladı, tek hedef Korsika Cumhuriyeti'nin kurulması. Bunun ardından aktivistler Fransa tarafından gözaltına alındı.

Bu protestoları da beraberinde getirdi. Milliyetçilerin asıl talebi, Korsika halkının ve dilinin tanınması. İki aktivistin gözaltına alınması öfkeyi yeniden alevlendirdi. Korsikalılar ise "Fransız hükümetine göre Korsikalılar yok, ada topluluğu var. Fransa ile ortak kaderi reddediyoruz" diyorlar.