Filipinler'in Mindanao Adası'nda 7.6 büyüklüğünde deprem

Filipinler Deprem

Son dakika haberi... Filipinler'in Mindanao Adası'nda 7.6 büyüklüğünde deprem meydan geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı verildi. 7.6'lık depremin ardından bölgede çok sayıda büyük deprem meydana geldi.

Son dakika haberi... Filipinler'in güneyindeki Mindanao bölgesi yakınlarında 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Mindanao adasının doğusunda 7,6 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildiğini açıkladı.

TSUNAMİ UYARISI

Depremin ardından tsunami uyarısı verilirken yerel yetkililerin halka olası tsunamiye karşı yüksek yerlere çıkma çağrısında bulunduğu bildirildi. Ayrıca tsunaminin Japonya’nın batı kıyısını da vurabileceği belirtiliyor. 

DEPREMLER DEVAM EDİYOR

Yerin yaklaşık 30 kilometre derininde meydana gelen depremin ardından tsunami uyarısı da yapıldı. Bölgeden henüz can ve mal kaybı bildirilmedi. Bölgede 7.6'lık deprem sonrasında büyüklükleri 5.5'ten 6.4'e kadar varan çok sayıda deprem kaydedildi. 

Filipinler'in Mindanao Adası'nda 7.6 büyüklüğünde deprem - Resim : 1

AFAD'DAN MINDANAO DEPREMİ AÇIKLAMASI

Depreme ilişkin AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün saat 17:37'de Filipinler Mindanao bölgesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Filipinler makamlarınca yapılan herhangi bir uluslararası yardım çağrısı olmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

EKİM VE KASIM AYINDA DA BÜYÜK DEPREMLER MEYDANA GELMİŞTİ

EMSC (Euro-Mediterranean Seismological Centre) verilerine göre Filipinler'in ikinci büyük adası olan Mindanao'da 17 Kasım'da 6.7, 4 Ekim'de ise 6.4 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti.

BUGÜN GERÇEKLEŞEN DEPREMLER

EMSC (Euro-Mediterranean Seismological Centre) verilerine göre Endonezya'nın Kepulauan Babar adasında 5.5 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmişti.

5.5 büyüklüğünde olan söz konusu deprem 15:01'de yerin 138 km derinliğinde meydana geldi. Deprem Lospalos şehrine 340 km, Ambon şehrineyse 404 km uzaklıkta gerçekleşti.

Yine bugün Güney Amerika ülkesi Şili'nin Tarapaca bölgesinde 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından Antiller'in Guadeloupe adasında 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

5.8 büyüklüğünde olan deprem 10:55'de yerin 103 km derinliğinde meydana geldi. Deprem Huara şehrine 116 km uzaklıkta gerçekleşti.

Kaynak: Haber Global TV