Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dün Çanakkale, bugün Keşmir, hiçbir farkı yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Parlamentosu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye'deki 83 milyon kardeşinizin, tüm milletvekillerimizin selamlarını iletmek istiyorum. Pakistan makamlarına şahsım, heyetim adına şükranlarımı sunuyorum. Biz burada kendimizi asla yabancı ülkede görmüyoruz, şu anda biz kendi evimizde, sizlerle bir aradayız. Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik bağları dünyadaki çok ülke ve millete nasip olur. Bugün gıptayla bakılan kardeşlik, tarihin birleştirdiği hakiki bir kardeşliktir. 

1915 senesinde Türk askeri Çanakkale Boğazı'nı savunurken, bu topraklarda yapılan miting tarihin unutulmaz sayfalarına kaydolmuştur. Teması Çanakkale'ydi. Mitingi düzenleyenler yardım düzenlemeyi amaçlıyordu. Biz ölüm kalım mücadelesi verirken, bu coğrafyadakiler dönemin baskısı altındaydı. Pakistanlı kadınlar kollarındaki bilezikleri, babalar dar günler için bir kenara ayırdıkları paraları verirler. Biz sizi sevmeyeceğiz, size muhabbet beslemeyeceğiz de kimi sevip, muhabbet besleyeceğiz? 

Şimdi bizim için de Keşmir odur, o olacaktır. Dün Çanakkale, bugün Keşmir, hiçbir farkı yok. Her türlü baskıya yokluğa rağmen vefa abidesi kardeşlerimizi unutmayacağız. Çünkü bizim kardeşliğimiz kan bağından değil, gönül bağından geliyor. Lafa gelince insan haklarını kimseye bırakmayanlar, Pakistan dimdik Türkiye'nin yanında yer aldı. Elazığ, Malatya depreminde tüm Pakistan'dan dayanışma mesajları aldık. Rabbim aramızdaki dayanışmayı daim eylesin. Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Pakistan'ın yanında yer almayı sürdüreceğiz. 

Pakistan'ın yasama yürütme ve askeri kurumlarıyla el birliğiyle sergilediği çabaların kısa sürede meyvelerini vereceğine inanıyorum. Buraya farklı sektörlerden iş adamlarıyla geldim. Yatırımcılarımızla Cuma namazından sonra bir araya geleceğiz. Pakistan'ın ekonomisine güvenimizi teyit edeceğiz. 

35 yıldır bölücü terör örgütlerinin hedefinde olan bir ülke olarak Pakistan'ın karşılaştığı sorunları gayet iyi anlıyoruz. İslam dünyası olarak, İslamofobiden neonaziye kadar ciddi sorunlarla boğuşuyoruz. 

4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Maddi imkanları bizden kat be kat ülkeler varken, 40 milyar doların üstünde harcama yaptık. Libya'dan Yemen'e çatışmaların olduğu her yerde Türkiye'nin hedefi kanı, gözyaşını durdurmaktır. İlk kıblemiz Kudüs-ü Şerif karşısında İsrail'e karşı onurlu ve gururlu bir tavır sergiledik.

Sayın Trump ve Netanyahu arasında Ortadoğu'da 'barış planı' diye yutturulan adım, bir barış değil işgal projesidir. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir diyerek, işgalci İsrail'e teslim etmeyeceğimizi tüm dünyaya ilan ettik. Pakistan'ın Afganistan barış sürecine katkılarını da çok değerli gördüğümüzü söylemek istiyorum. 

son dakika son dakika haber cumhurbaşkanı erdoğan Pakistan