Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro hastaneye kaldırıldı!

Brezilya son dakika son dakika haber
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro hastaneye kaldırıldı!

Şiddetli karın ağrısı yaşadığı bildirilen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hastaneye kaldırıldı. Salgının başından beri koronavirüsü hafife alan Bolsonaro, ülkesinde neredeyse yarım milyon kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor

Cumartesi gününden bu yana hastanede olduğu belirtilen Bolsonaro'nun bugün erken saatlerde yeniden hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Şiddetli karın ağrısı yaşadığı söylenen Brezilya Devlet Başkanı'nın sağlık durumu hakkında detaylı bilgi paylaşılmadı. 

Geçtiğimiz hafta boyunca da Bolsonaro'nun sık sık hıçkırık krizi yaşadığı görülmüş, bir sosyal medya kullanıcısı görüntüsünü "Hıçkırıkları durmuyor mu?" diyerek paylaşmıştı. 

Dünyada en çok ölümün görüldüğü ikinci ülke olan Brezilya'nın Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgının başından beri koronavirüsü küçümsemeye devam ederek halkını ölümle baş başa bıraktı. 

Pandeminin başından beri umarsız tavırlar takınan Bolsonaro, ülkede salgına ilişkin tedbirleri de yürürlüğe koymuyor. Ülkedeki Kovid-19 kaynaklı ölü sayısının her gün artmasına rağmen "Bu sorunu evde kalarak çözemeyiz" tezini savunmaya devam ediyor. 

Bolsonaro son açıklamasında, Kovid-19’la mücadelesini eleştirenlere "sızlanmayı bırakın" demişti. Bolsonaro, "Ne kadar ağlamaya devam edeceksiniz? Daha ne kadar evde kalıp her şeyi kapatacaksınız? Artık kimse buna dayanamaz. Ölümlerden çok üzüntü duyuyoruz ama tekrar söylüyorum bir çözüme ihtiyacımız var." diye konuşmuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber