Bakan Çavuşoğlu: Türkiye, Filistin davasını savunmada en önde olmuştur

Dünya haberleri Mevlüt Çavuşoğlu Filistin

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin'de mevkidaşı El Maliki ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türkiye, her zaman Filistin davasını savunmada en önde olmuştur" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistinli mevkidaşı El Maliki ile ortak basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

Ortak komitenin 2. toplantısını gerçekleştirdi. İlk toplantıyı 4 sene önce gerçekleştirmiştik. Bir sonraki toplantı için bir 4 sene daha beklememe konusunda mutabıkız. Gelecek sene 3. toplantı için Türkiye'ye davet ettim. Görüşmelerde Filistin devlet kurumlarının ve ekonomisinin güçlendirilmesi için neler yapabileceğimizi konuştuk.

Türkiye, Filistin'in ikinci ticaret ortağı. Her iki taraf da kendine güveniyor. Ticaret açığı bizim lehimize. Filistin'in de Türkiye'ye ihracatını artırmak için gayreti birlikte göstereceğiz. Filistin'e bu anlamda destek vermek bizim önceliğimiz olmaya devam edecek. Filistin'in ekonomik altyapısının güçlendirilmesi, zor şartlarda yaşayan Filistinli kardeşlerimizin refahını artıracaktır.

"BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLAN FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASI ŞART"

Türkiye her zaman Filistin davasını savunmada en önde olmuştur. İki devletli çözüm vizyonunu daha da diri tutmamız gerekiyor. Tek taraflı adımlar barış zeminini daha da tahrip ediyor. 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması şarttır. 

 

Kaynak: Haber Global TV

türkiye filistin