Afganistan'dan Türkiye'ye tahliye: 42 Türk daha yolda

Türkiye son dakika son dakika haber Afganistan
Afganistan'dan Türkiye'ye tahliye: 42 Türk daha yolda

Türkiye'den Afganistan'a, Afganistan'dan Türkiye'ye yapılması planlanan tarifeli seferlerin tamamı dün iptal edildi. Afganistan'da yaşananlardan dolayı 324 yolcunun tahliyesini gerçekleştirildi, bugün de dönmek isteyen 42 kişi, uçakla Kabil'den Türkiye'ye getiriliyor

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da bulunan Türk vatandaşlarını yurda getirmek için operasyon başlattı.

Kabil'den tahliye olmak isteyen 42 kişi daha uçakla Türkiye'ye getiriliyor.

Türkiye'ye dönmek isteyen 324 kişi, dün akşam saatlerinde Türk Hava Yolları (THY)'nın "TK 707" sefer sayılı uçağı ile İstanbul Havalimanı'na iniş yapmıştı.

YOLCULARA 14 GÜN KARANTİNA

Kabil'de bulunan Türk vatandaşları ve ikamet izni olan yabancı uyruklu vatandaşları koronavirüs önlemleri kapsamında 14 gün ev karantinasına alınacak. Diğer yolcular iste İstanbul'da belirlenen 11 otelde karantinada tutulacak. 

Amerikan askerlerinin Afganistan'dan çekilmesiyle birlikte dün Taliban güçleri Kabil'e giriş yapmıştı. Bu nedenle birçok yabancı ülke Afganistan'da bulunan vatandaşlarını tahliye etmek için girişimlere başladı. Bu kapsamda Türkiye Dışişleri Bakanlığı da konsolosluk aracığıyla ülkeden ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarına çağrıda bulunmuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika türkiye Afganistan Kabil tahliye