ABD'deki Müslüman ölümleriyle ilgili flaş gelişme: Cinayetlerin baş şüphelisinin 51 yaşındaki Afgan olduğu iddia edildi

ABD son dakika
ABD'deki Müslüman ölümleriyle ilgili flaş gelişme: Cinayetlerin baş şüphelisinin 51 yaşındaki Afgan olduğu iddia edildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New Mexico eyaletindeki Albuquerque şehrinde, son 9 ayda 4 Müslümanın pusuya düşürülerek öldürülmesi olayında baş şüphelinin Afgan bir Müslüman olduğu öğrenildi.

Albuquerque bölgesindeki camilerin çevresinde güvenliği artıran polis, gözaltına alınan şüphelinin şehrin İslami göçmen topluluğundan 51 yaşındaki Muhammed Syed olduğunu duyurdu. 

 Euronews'in haberine göre Albuquerque Polis Departmanı Şefi Harold Medina, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Albuquerque'de en son bir Müslüman erkeğin öldürülmesine karıştığına inanılan aracın izini sürdük. Sürücü gözaltına alındı ve cinayetlerin baş şüphelisi o" ifadesini kullandı.

Polis, önceki gün, saldırılarla bağlantılı olduğunu düşündüğü gri bir aracın fotoğrafını ve detaylarını yayımlayarak, aracın bulunması için halka çağrıda bulunmuştu. Olayla ilgili gelişmelerin daha sonra aktarılacağı bildirildi. 

"ŞÜPHELİ AFGAN"

Yetkililer, cinayetlerin muhtemelen ırk ve mezhepsel arka planlı kişisel kinden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor.

 Dört kurbanın tümü de Afgan veya Pakistan kökenli. Biri kasım ayında, diğer üçü ise son iki hafta içinde öldürüldü.

Polis, zanlının Albuquerque'deki evinde yapılan aramada, zanlının kurbanları bir ölçüde tanıdığını ve aralarında kişisel sorunların olmuş olabileceğini gösteren kanıtların ortaya çıkarıldığını söyledi.

New Mexico eyaletinin en büyük şehri Albuquerque'da, 3'ü son iki hafta içinde olmak üzere geçen kasımdan bu yana 4 Müslümanın vurularak öldürülmesi korku ve endişeye neden olmuştu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD Albuquerque müslüman ölümleri Dünya haberleri