Son dakika! ABD'de New York metrosunda saldırı! Birden fazla kişi vuruldu

Dünya haberleri ABD

ABD'nin New York kentinde Brooklyn'deki bir metro istasyonunda çok sayıda kişinin silahla vurulduğu bildirildi. New York polisi, 10'u silahla yaralanan toplam 16 yaralı olduğunu; 5'inin durumunun ağır ancak stabil olduğunu açıkladı.

Son dakika haberi... ABD'de New York Brooklyn'deki Sunset Parkı'nın yakınındaki 36. Cadde metro istasyonunda silahlı saldırı gerçekleştirildi. En az 5'i silahla vurulan 13 yaralıdan 3'ünün durumunun ağır olduğu açıklandı. Henüz tutuklanan bir şüpheli olmazken, saldırgan ya da saldırganların kaçtığı düşünülüyor. 

BEYAZ SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’ın New York’ta düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Psaki, “Başkan Biden, New York metrosundakji silahlı saldırıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Beyaz Saray'ın kıdemli personeli, gerektiğinde yardım sunmak için Belediye Başkanı Adams ve Polis Komiseri Sewell ile temas halinde” dedi.

Gelen ilk bilgilerde olay yerinde patlayıcılar olduğu belirtilmişti. Bu konuda yapılan son açıklamada ise, olay yerinde aktif hiçbir patlayıcının bulunmadığı bildirildi. 

Son dakika! ABD'de New York metrosunda saldırı! Birden fazla kişi vuruldu - Resim : 2

New York Şehri Polis Departmanı'nın sözcüsü, bölgeye derhal ekiplerin sevk edildiğini belirtti. Açıklamada, "Brooklyn'de saldırının olduğu bölgeden kaçının" uyarısı geçildi. 

"OKULLARDA SIĞINAK DÜZENİ"

ABD Eğitim Bakanlığı Sözcüsü, olay yeri yakınındaki okullarda sığınak düzenine geçildiğini, içeriye kimsenin alınmadığını, kimsenin de dışarıya çıkmasına izin verilmediğini açıkladı. 

Son dakika! ABD'de New York metrosunda saldırı! Birden fazla kişi vuruldu - Resim : 3

SALDIRGANLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Yerel basındaki haberlere göre, saldırgan metro güvenliği kıyafeti ile önce tanımlanamayan bir cisim fırlattı, ardından silahla ateş açtı. 

New York polisi, 10'u silahla yaralanan toplam 16 yaralı olduğunu; 5'inin durumunun ağır ancak stabil olduğunu açıkladı.

New York Polis Departmanı, New York’taki metro saldırısının terör olayı olarak soruşturulmadığını belirterek, saldırganın siyahi bir erkek olduğunu, yeşil işçi tipi bir yelek ve gri renkli sweatshirt giydiğini aktardı.

Son dakika! ABD'de New York metrosunda saldırı! Birden fazla kişi vuruldu - Resim : 4

Son dakika! ABD'de New York metrosunda saldırı! Birden fazla kişi vuruldu - Resim : 5

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD New york