ABD Temsilciler Meclisi'nden, Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık yardım paketine onay

Haber Merkezi
Volodimir Zelenski Ukrayna Kremlin ABD Rusya
ABD Temsilciler Meclisi'nden, Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık yardım paketine onay

Son dakika haberine göre, ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık yardım paketini onayladı. Paketin onaylanmasının ardından Kremlin'den ilk açıklama gecikmedi.

Son dakika haberi... 

ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık yardım paketini onayladı.

Oylamada-310 kongre üyesi "evet" oyu verirken 112 "hayır" oyu kullanıldı. Yasa tasarısı Senato'dan da geçerse Biden'ın imzasına sunulacak.

KREMLİN'DEN KARAR SONRASI İLK AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, kararın ardından,  "ABD Temsilciler Meclisi'nin Ukrayna'ya yönelik yardım paketini onaylama kararı, ABD'yi daha da zenginleştirecek ve Ukrayna'yı daha da mahvedecek" açıklamasında bulundu.

İSRAİL'E DE 26,4 MİLYAR DOLARLIK PAKET

Temsilciler Meclisi’nde bugün yapılan oylamada, İsrail, Ukrayna ve Tayvan’a yapılacak yardımları içeren 95,3 milyar dolarlık dış yardım paketi kabul edildi. 

İsrail’e yapılacak 26,4 milyar dolarlık yardım 58 oya karşı 366 oyla, Ukrayna’ya yapılacak 60,8 milyar dolarlık yardım 112 oya karşı 311 oyla ve Tayvan’a yapılacak 8,1 milyar dolarlık yardım ise, 34 oya karşı 385 oyla meclisten geçti. Yasa tasarısı, Senato'daki oylamanın ardından Biden'ın onayına sunulacak.

ZELENSKİ'DEN TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ise yaptığı açıklamada, Temsilciler Meclisi’nde alınan karar için minnettar olduğunu belirtti. Zelenski, 60,8 milyar dolarlık paketin savaşın genişlemesini önleyeceğini, binlerce insanın hayatını kurtaracağını ve her iki ulusun da daha güçlü olmasına yardımcı olacağını vurguladı.

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da oylamanın ardından "İsrail'e iki partiden de güçlü bir destek olduğunu ve ABD’nin Batı medeniyetini de savunduğunu belirterek, "Teşekkürler arkadaşlar, teşekkürler ABD" ifadelerini kullandı.