ABD'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 70 bine yaklaştı!

koronavirüs
ABD'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 70 bine yaklaştı!

ABD'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1338 artarak 69 bin 974'e yükseldi.

Dünya genelinde Kovid-19'dan en fazla etkilenen ABD, salgının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda bulunuyor.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 24 bin 109 artarak 1 milyon 214 bin 23'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1338 artarak 69 bin 974’e yükseldi. 

ABD'yi, 250 bin 561 vakayla İspanya, 211 bin 938 ile İtalya ve 190 bin 584 ile İngiltere takip ediyor. 

ABD'de şimdiye kadar Kovid-19 testi yapılan kişi sayısı 7 milyon 485 bine yaklaşırken, iyileşen hasta sayısı ise 188 bini geçti. 

SALGININ MERKEZİ NEW YORK

ABD genelinde ise New York, 327 bin 374 vaka ve 24 bin 944 can kaybıyla salgından en fazla etkilenen eyalet olma konumunu sürdürüyor. 

New York'u 129 bin 345 vakayla New Jersey ve 69 bin 87 vakayla Massachusetts takip ediyor.

VİRÜSÜN KAYNAĞI ÇİN İDDİALARI

Çin'in önde gelen epidemiyologlarından Cong Nanşan, 27 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "Kovid-19'un ilk Çin'de keşfedilmiş olması kaynağının Çin'de olduğu anlamına gelmiyor." ifadeleriyle "virüsün kaynağı" tartışmalarını başlatmıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien de Twitter hesabından ABD'yi hedef alarak virüsü Washington yönetiminin Çin'e getirmiş olabileceğini ileri sürmüştü. 

İki ülke arasında iki ayı aşkındır devam eden virüsün kaynağı ve nereden çıktığı tartışması son günlerde ABD ve Çin arasında sert açıklamaları da beraberinde getirdi. ABD virüsün Vuhan'daki bir laboratuvarda üretildiğini öne sürüyor ve Çin'i virüsün kaynağını gizlemekle itham ediyor. 

Pompeo, pazar günü ABD basınına yaptığı açıklamada, Çin yönetiminin uluslararası ajanslarda çalışan gazetecileri ülkeden atıp, uyarılarda bulunan Çinli doktorları susturmak suretiyle Vuhan'da ortaya çıkan virüsün gizli kalması için uğraştığını ve bunun dünya genelinde yüz binlerce insanı etkilediğini vurgulamıştı. Çin yönetiminin bu girişimine dair net bulgular olduğunu belirten Pompeo, şunları kaydetmişti: 

"Başkan Trump bu konuda oldukça açık. Bizim belirlediğimiz zamanda sorumlu olanlardan hesap soracağız. Çin'in standartların altındaki laboratuvarlar ile dünyayı enfekte etme geçmişi var. Çin laboratuvarındaki başarısızlıkların bir sonucu olan virüslere ilk kez maruz kalmıyoruz. İstihbarat kuruluşları bu konuda çalışmalarına devam etmelidir ancak size bunun (Kovid-19) Vuhan'daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu söyleyebilirim."


son dakika son dakika haber ABD koronavirüs Haber Global