ABD Başkanı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden
ABD Başkanı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Zirvesi'nde görüşmesine ilişkin, "Afganistan konusunda uzun görüşmelerimiz oldu" açıklamasında bulundu

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü konulardan Afganistan'ın sorulması üzerine "Uzun görüşmelerimiz oldu. Toplantımızla ilgili iyi şeyler hissediyorum." dedi.

Biden, AB-ABD Zirvesi için Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) Konseyi'nde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldi.

Toplantıya girişte bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dünkü görüşmenizde Türkiye'nin Afganistan'daki varlığı hakkında mutabakata vardınız mı? Bu konuyu görüştünüz mü?" sorusunu yanıtlayan Biden, "Uzun görüşmelerimiz oldu. Toplantımız hakkında iyi şeyler hissediyorum." karşılığını verdi.

Biden, diğer soruları yanıtlamadan von der Leyen ve Michel ile görüşmeye geçti.

Belçika'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Brüksel'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden bir araya geldi. Erdoğan ve Biden'ın, NATO Zirvesi kapsamında NATO Karargahı'ndaki baş başa görüşmesi, 45 dakika sürdü.

Erdoğan ve Biden'ın, NATO Zirvesi kapsamında NATO Karargahı'nda başkanlık ettikleri heyetler arası görüşme 40 dakika sürdü.

BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmeye ilişkin, "Çok iyi bir toplantıydı." değerlendirmesini yaptı.

"BIDEN'I TÜRKİYE'YE DAVET ETTİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise düzenlediği basın toplantısında, "Sayın Biden'ı Türkiye'ye davet ettim. Gelebileceğini söyledi. Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa, diplomatik, lojistik, mali konularda ABD'nin bize vereceği destek büyük önem arz ediyor. Farklı adımlarla görüşmelerimizi sürüdürceğiz. İstiyoruz ki Afganistan halkı sıkıntı yaşamadan bir destek verelim. Bu konuda bir mutabakat söz konusu.

S-400 konusu ile ilgili bizim düşüncemizi daha önce ne ise şimdi de onu ilettim. F-35 konusunu da kendisine ilettim. Bugün burada bu işlerin hepsi bitmiyor. Süreci inşallah sağlama bağlayacağız. 

ABD ile Türkiye arasında savunma sanayii alanında neler yapabiliriz, adımlarını konuştuk." ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber