Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla kişi ölümle karşı karşıya

Gazze Filistin İsrail Dünya haberleri
Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla kişi ölümle karşı karşıya

Son dakika haberine göre, Gazze'deki hükümet, Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla yerinden edilmiş kişinin ölümle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Son dakika haberi...

Gazze'deki hükümet, İsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla kişinin ölümle karşı karşıya olduğunu bildirdi. 

Gazze'deki hükümet, "İsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi, hasta ve sağlık personeli su ve yiyecek eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya" açıklamasında bulundu.

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi, hasta ve sağlık personelinin su ve yiyecek eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Hükümete bağlı medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi'ndeki duruma ilişkin bilgi verdi.

Şifa Hastanesi'nde su, yiyecek veya çocuklar için sütün bulunmadığı aktarılan açıklamada, "650 hasta ve yerinden edilmiş yaklaşık 7 bin kişinin barındığı Şifa Hastanesi'nde su veya yiyecek yok." ifadesi kullandı.

İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'ndeki tüm araçları kullanılmaz hale getirdiği, sağlık personeli ile hastaların çıkışını engellediği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Şifa Hastanesi'ndeki sağlık personeli, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar, su ve yiyecek gibi yaşamın temel gereksinimlerinden herhangi birinin bulunmaması nedeniyle ölümle mücadele ediyor. Şifa Hastanesi'ndeki durum çok tehlikeli. Hastanedekilerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulunuyoruz."

İSRAİL'İN GAZZE ŞERİDİ'NE YÖNELİK SALDIRILARI 41 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

İsrail'in kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 41 gündür devam ediyor. İsrail, hedef gözetmeksizin masum sivilleri vurmayı sürdürüyor. Gazze'deki hükümetin yaptığı son açıklamaya göre, İsrail güçlerinin defalarca kez hedefi olan Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi gitgide kötüleşen insani koşullar nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugaylarının 7 Ekim günü İsrail'e yönelik düzenlediği saldırıyla birlikte İsraillileri rehin almasının ardından başlayan çatışmalar 41 gündür devam ediyor. Çatışmalarda on binlerce sivil hayatını kaybetti.

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde hastane, kilise, cami, mülteci kampı, pazar yeri gibi binlerce masum sivilin bulunduğu noktaları aralıksız bombalamaya devam ediyor. İnsani koşulların gitgide kötüleştiği bölgede çoğu çocuk ve kadın olmak üzere binlerce kişi ölüm tehlikesi gölgesinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Çeşitli bahanelerle saldırılarını meşru göstermeye çalışan İsrail güçlerinin birçok kez hedefi olan Şifa Hastanesi'nde de durum her geçen dakika daha da kötüleşiyor.

 

 

Kaynak: AA