Schengen vizesi askıya mı alınıyor? İtalya Başbakanı Meloni açıkladı

İtalya Schengen vizesi Avrupa
Schengen vizesi askıya mı alınıyor? İtalya Başbakanı Meloni açıkladı

Schengen Anlaşması'nın askıya alınması gerektiğini belirten İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalya'nın Slovenya ile sınır kontrollerine yeniden başladığını duyurdu.

İtalya Hükümeti yaptığı açıklamada, İtalya’nın Avrupa’daki terör saldırısı tehditlerine karşı iç güvenliği arttırma stratejisinin bir parçası olarak Slovenya ile sınır kontrollerini yeniden başlattığını açıkladı. 

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, “Avrupa’nın sınırlarındaki kriz noktalarının, özellikle de İsrail’e yönelik saldırının ardından yoğunlaşması, Avrupa Birliği içinde de şiddet eylemlerine yönelik tehdit düzeyini arttırmıştır” denildi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X’te şu açıklamayı yaptı:

“ İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ile birlikte, İtalyan hükümetinin İtalya ve Slovenya arasındaki sınırda sınır kontrollerini yeniden başlatma kararı konusunda Avrupa Birliği'ni bilgilendirdik. Avrupa'da serbest dolaşıma ilişkin Schengen Anlaşması askıya alınması, Orta Doğu'da kötüleşen durum, Balkan rotası boyunca artan göç akınları ve hepsinden önemlisi ulusal güvenlik meseleleri nedeniyle gerekli hale geldi ve bunun tüm sorumluluğunu üstleniyorum. Bu konuyu Sloven meslektaşlarımızla görüştük ve yasadışı göçmen akışına karşı tam işbirliğimizi yeniledik.”

İtalya hükümeti yaptığı açıklamada, “İtalya-Slovenya sınırındaki polis tedbirleri gerekli güvenliği sağlamak için yeterli değil” denilerek potansiyel bir risk olarak yasadışı göçmen geçişleri gösterildi. Sınır kontrolleri 21 Ekim itibariyle, hükümetin uzatmaya karar verebileceği 10 günlük bir süre için yeniden başlatılacak.

Schengen anlaşması uyarınca Avrupa Birliği’nin büyük bölümünde sınır ötesi serbest dolaşıma izin verilmekte. Ancak Schengen üyeleri, yasadışı göç riskini gerekçe göstererek kısa bir süre önce aralarında geçici sınır kontrolleri uygulamaya başlamıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Schengen vizesi İtalya avrupa