Sahte karpuzlarla akılalmaz oyun

AJANS BİZİM
ABD Meksika
Sahte karpuzlarla akılalmaz oyun

Sınır görevlileri, ABD-Meksika sınırında karpuz sevkiyatının içine gizlenmiş 5 milyon dolardan fazla metamfetamin taşıyan bir kamyonu durdurdu.

Uyuşturucu, meyveye benzemesi için yeşilin iki tonuna boyanmış plastiğe sarılmış ve gerçek karpuzların arasına yerleştirilmişti. Toplam 1.220 pakette iki tondan fazla metamfetamin görevliler tarafından ele geçirildi.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma yetkilileri, memurlarının Otay Mesa'daki Meksika sınırında bir römork taşıyan bir kamyonu durdurdu. Evraklar sürücünün karpuz sevkiyatı yaptığını gösteriyordu, ancak yapılan incelemede kolilerin metamfetamin içerdiği ortaya çıktı. Kısaca meth olarak da bilinen bu madde güçlü ve bağımlılık yapıcı bir uyarıcı.

El koyma işlemi, aynı sınır kapısındaki yetkililerin bir kereviz sevkiyatında yaklaşık 300 kg meth bulmasından bir hafta sonra gerçekleşti.

Uyuşturucuyu ürünlerin arasına saklamak, yasadışı maddeleri sınırlardan geçirmenin yaygın bir yolu. Muz sevkiyatları en popüler olanı, ancak görevliler yakın zamanda Gouda peyniri ve avokadolarda da uyuşturucu bulmuşlardı.

CBS News'e göre ele geçirilen uyuşturucuların toplam değeri 6 milyon dolar.

Meksikalı uyuşturucu kartelleri ABD'nin önde gelen metamfetamin üreticileri ve tedarikçileri konumunda. .

Şubat ayında Meksika güvenlik güçleri son yıllarda keşfedilen en büyük laboratuarda 40 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdi.

Meksikalı yetkililer laboratuarda 200'den fazla santrifüj, kazan ve yoğunlaştırma odası (kimyasal madde yapımında kullanılan kilit ekipman) bulunduğunu söyledi.