Sahte doktor 8 ay boyunca hastanede çalışıp korona hastalarına bakmış!

Avustralya
Sahte doktor 8 ay boyunca hastanede çalışıp korona hastalarına bakmış!

Avustralya'nın Sidney kentinde 27 yaşındaki bir kadının sahte belgeler düzenleyip kendini doktor gibi göstererek 8 ay boyunca Bankstown-Lidcombe Hastanesinde çalıştığı ortaya çıktı.

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletine bağlı Sidney kentinde 27 yaşındaki bir kadının kendini doktor gibi gösterip koronavirüs salgını sırasında Ocak ayından bu yana 8 ay boyunca hastanede çalıştığı ortaya çıktı. 

Bankstown-Lidcombe Hastanesinde yaşanan olayda, hastane yönetimi yapılan incelemede kadının Avustralya Sağlık Düzenleme Kurumuna (AHPRA) kayıtlı olmadığını fark etti.

Koronavirüs pandemisinin ortasında, kadının hastaları tedavi ettiği, tıbbi müdahalede başarısız olduğu belirlenirken, doktorları, hastaları, hastane yetkililerini kandırmak için sahte belge düzenlemekle suçlandı. Durumdan giderek şüphelenmeye başlayan hastane personeli kadından göreve uygunluğunu kanıtlaması için ek evraklar talep etti, kadının belgeleri ibraz edememesi üzerine polise haber verildi. 

Hastane sözcüsü skandal olaya yönelik yaptığı açıklamada Ocak ayında işe başlayan kadının, yetkililerin geçtiğimiz pazartesi günü durumu öğrendiğinde görevinden derhal uzaklaştırıldığını duyurdu. 

Sözcü, sahte doktorun 8 ay boyunca üstlerinin denetiminde olduğunu belirtti. Eyalet polisi olayla ilgili soruşturma başlatırken, hastane yönetimi durumu AHPRA'ya bildirdi. Kadının sahte belgelerle hastanede çalışmaya başlamasıyla ilgili de kurum içi inceleme başlatıldı.

Avustralya'da 2003'ten 2014'e kadar Manly, Hornsby, Wyong ve Gosford hastanelerinde 11 yıldan fazla bir süre fark edilmeden çalışan bir sahte doktor skandalı daha yaşanmıştı. 

 

ALMANYA'DA DA TUZLU SU SKANDALI

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında aşılamalara hız kesmeden devam eden Almanya'dan Covid-19 aşılamalarına ilişkin skandal açıklama geldi. Bir hemşirenin binlerce kişiye koronavirüs (Covid-19) aşısı yerine tuzlu su çözeltisi (Saline) enjekte ettiği belirlendi. 

Almanya'da yürütülen bir polis soruşturmasında, bir Kızılhaç hemşiresinin binlerce kişiye koronavirüs (Covid-19) aşısı yerine tuzlu su çözeltisi (Saline) enjekte ettiğinin belirlenmesi üzerine yerel yetkililer, yaklaşık 8 bin 600 kişiye tekrardan Covid-19 aşısı yaptırmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Global TV

Avustralya Sidney sahte doktor