Rusya'yı kızdıracak hamle: Zelenski NATO zirvesinde konuşacak

Volodimir Zelenski Rusya Ukrayna Savaşı NATO
Rusya'yı kızdıracak hamle: Zelenski NATO zirvesinde konuşacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin yarın Brüksel'de düzenlenecek NATO zirvesinde bir konuşma yapacağı açıklandı. Zelenskiy zirveye çevrimiçi olarak katılacak.

Kiev ile Moskova arasındaki barış müzakerelerinden henüz somut sonuç çıkmazken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin yarın Brüksel'de düzenlenecek NATO zirvesine videokonferans yöntemiyle katılarak liderlere hitap edeceği açıklandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Zelenski'nin basın sözcüsü Sergii Nykyforov, Ukrayna devlet başkanının zirveye çevrimiçi olarak katılacağını söyledi.

Açıklamaya göre, Zelenski'nin toplantıda bir konuşma yapması bekleniyor. Ukrayna devlet başkanının, konuşması haricinde bazı oturumlara da katılabileceği belirtildi. 

Bir NATO yetkilisi de Zelenski'nin NATO üyesi ülke liderlerine konuşma yapması için davet edildiğini söyledi. Yetkili, "Bu, ittifakın liderlerinin Devlet Başkanı Zelenski'nin Rusya'nın operasyonları sebebiyle Ukrayna halkının karşı karşıya kaldığı zor durumu anlatırken doğrudan dinleyebilmesi için bir fırsat olacak" dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Brüksel NATO Zirvesi