Rusya'dan sert çıkış: NATO ile direkt çatışmaya yol açabilir

Rusya Ukrayna Savaşı NATO
Rusya'dan sert çıkış: NATO ile direkt çatışmaya yol açabilir

Rusya-Ukrayna savaşı 4 haftayı geride bırakırken Ukrayna'ya barış gücü gönderilmesi önerisine Rusya'dan sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya ve NATO arasında direkt çatışmaya yol açabilir" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nün öğrenci ve öğretim kadrosu ile bir araya geldi. Gündeminde Ukrayna ile savaş vardı.

Ukrayna ile yürütülen müzakerelere değinen Lavrov, Kiev ile yürütülen görüşmelerin zorlu geçtiğini vurguladı.

Ukrayna'nın müzakere masasındaki pozisyonunu ikide bir değiştirdiğini öne süren Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'dan Rusça konuşanlara kısıtlama öngören yasanın iptalini isteyeceğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna'ya barış gücü gönderilmesi yönündeki haberleri de değerlendirdi.

Bunun gerçekleşmesi halinde Rusya ile NATO arasında doğrudan çatışmanın çıkabileceğini ileri sürdü.

Geçtiğimiz hafta Polonya, Ukrayna'ya uluslararası bir barış koruma misyonunun gönderilmesi ve kendisini savunması için gerekli imkanların sağlanması yönünde bir açıklama yapmıştı.

KREMLİN: TEHLİKELİ BİR KARAR OLUR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO'nun Ukrayna'da barış gücü konuşlandırma ihtimaline ilişkin, "Bu son derece pervasız ve tehlikeli bir karar olacaktır. Ordumuz ile NATO ordusu arasındaki olası herhangi bir temas, zor ve onarılamaz sonuçlara yol açabilir" dedi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peskov Ukrayna'da Rus ordusunun kayıplarına ilişkin bilgilerin paylaşılmasına yönelik inisiyatifin, Rusya Savunma Bakanlığına ait olduğuna işaret etti.

Kremlin Sözcüsü  "Uygun gördükleri zaman ilave bilgileri onlar paylaşırlar. Operasyon, plan ve görevlere katı bir şekilde bağlı kalarak devam ediyor. Ordumuz, bize silah çekmedikleri sürece sivillere ateş etmiyor" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Ukrayna savaşı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov NATO