Rusya'dan flaş nükleer silah açıklaması: Bunun bir parçası olmayacağız

Rusya Kremlin
Rusya'dan flaş nükleer silah açıklaması: Bunun bir parçası olmayacağız

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Batılı liderlerin nükleer silahların potansiyel kullanımına ilişkin söylemlerinin zararlı ve kışkırtıcı olduğunu söyledi. Peskov,  Rusya'nın nükleer söylemlerin bir parçası olmak istemediğini belirtti. 

Tüm dünya Rusya-Ukrayna savaşının nükleer bir felakete dönüşmesinden tedirginlik duyarken Kremlin'den yeni bir açıklama geldi. 

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Batılı liderlerin nükleer silahların potansiyel kullanımına ilişkin söylemlerinin zararlı ve kışkırtıcı olduğunu ifade etti.  Peskov, "Rusya bunun bir parçası olmak istemiyor" ifadesini kulandı. 

ABD Başkanı Joe Biden ile Vladimir Putin'in görüşmesi olasılığına değinen Peskov,  "İki taraftan da bu konuda herhangi bir adım atılmadı" dedi.

Peskov, Rusya'da kısmi askeri seferberlik ilanının ardından şimdilik yeni bir seferberlik ilanı düşünmediklerini söyledi.

Peskov, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği son füze saldırılarının ardından gerçekleşen G7 toplantısı için "Kiev yönetiminin işlediği suçlardan sorumlu tutulacağını düşünmek istiyoruz" dedi.

Son olarak  Biden, önümüzdeki ay Endonezya'da yapılacak G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyeceğini de açıklamıştı. Putin’in taktik nükleer silah kullanıp kullanmayacağı sorusuna ise, “Yapacağını sanmıyorum” yanıtını vermişti. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Nükleer silahlar Kremlin