Rusya'dan flaş hamle: İsveç ve Finlandiya'nın ardından iki yeni askeri bölge kuruldu

Ajans Bizim
Rusya NATO İsveç Finlandiya Rusya Ukrayna Savaşı
Rusya'dan flaş hamle: İsveç ve Finlandiya'nın ardından iki yeni askeri bölge kuruldu
Fotoğraf: DepoPhotos

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya sınırları yakınındaki NATO askerî potansiyelinin gittikçe artması nedeniyle iki yeni askerî bölge kurulduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığının bir toplantısında konuşan Şoygu, "NATO'nun Rusya sınırları yakınındaki askerî potansiyelini artırması, Finlandiya'nın ve gelecekte İsveç'in üyeliği yoluyla İttifak'ın genişlemesi ışığında kuzeybatı ve batı stratejik istikametlerindeki askerî grupları güçlendirmek için adımlar attık” dedi.

Bakan, bu bağlamda, Leningrad ve Moskova askerî bölgeleri olmak üzere Rusya Silahlı Kuvvetleri için iki stratejik bölgesel birlik oluşturulduğunu duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 26 Şubat tarihli kararnamesiyle Rusya'nın askeri alandaki idari görev dağılımının belli olduğunu belirten Şoygu, Donbas'taki yeni bölgeler de dahil olmak üzere ilgili bölgelerinin yeni kurulan birliklere tevdi edildiğini söyledi.

Şoygu, "Alınan tedbirler, birlik ve kuvvetlerin komuta ve kontrolünün etkinliğini önemli ölçüde artıracaktır" diye konuştu ve ortaya çıkan yeni tehditlere göre Rus ordusunun yapısının ve kapsamının iyileştirilmesine devam edileceğini belirtti.

Şoygu, Rus ordusunun, Donetsk Halk Cumhuriyetinin (DHC) Avdiyevka kentini ele geçirdikten sonra buradan kaçan düşman güçlerinin yeni bir hatta güçlenmesine izin vermediğini ve onları batı yönünde sıkıştırmaya devam ettiğini söyledi.

Şoygu, Rus ordusu bünyesinde yaklaşık 38 bin kadının görev yaptığını belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle onları kutladı. Bakan ayrıca, askerî teşkilatlarda ve birliklerde çeşitli sivil pozisyonlarda yaklaşık 270 bin kadının görev yaptığını bildirdi.