Rusya'da flaş gözaltı: Milyonlarca euro çalıp çırpmış!

Rusya Uzay haberleri
Rusya'da flaş gözaltı: Milyonlarca euro çalıp çırpmış!
Fotoğraf: DepoPhotos

Rus uzay ajansı Roscosmos’un müdür yardımcısı Oleg Frolov, birçok krizle boğuşan bu sektörde 4,3 milyon euro'dan fazla paranın zimmete geçirilmesiyle ilgili bir dava kapsamsında bugün gözaltına alındı.

Ana cezaî soruşturmalardan sorumlu olan Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, Oleg Frolov ve diğer iki kişinin 435 milyon ruble (4,3 milyon euro) tutarında "büyük ölçekli dolandırıcılık" yapmakla suçlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Frolov, resmî pozisyonunu kullanarak, diğer iki suç ortağıyla birlikte bir suç komplosunda yer aldı. Sözleşmenin uygulanması sırasında, ekipman alımı için bütçe fonlarını çaldılar" dendi.

SKANDAL SKANDAL SKANDAL

Aynı kaynağa göre, Roscosmos'un müdür yardımcısı yargılanmak üzere gözaltında tutuluyor.

Tarihsel olarak ülkenin gururu olan Rusya'nın uzay sektörü yıllardır finansman sorunları, yolsuzluk skandalları ve ağustos ayında Luna-25 Ay aracının kaybedilmesi gibi başarısızlıklardan muzdarip!

Ancak bu zorluklar, Uluslararası Uzay İstasyonundaki (UUİ) harap olmuş bölümünün yerine kendi uzay istasyonunu inşa etmeyi ve Ay görevlerine yeniden başlamayı hedefleyen Moskova'nın hırsını dizginlemedi.

RUSYA CENAZELERİ İADE ETTİ

Ukrayna Savaş Esirlerine Muamele Koordinasyon Merkezi, Rusya ordusu ile çatışmalarda hayatını kaybeden 66 Ukraynalı askerin cenazesinin daha Kiev'e iade edildiğini açıkladı.

Merkezin açıklamasında, "geçici olarak işgal edilen" Ukrayna topraklarında ölen 66 Ukraynalı askerin cenazesinin, Uluslararası Kızılhaç Komitesinin desteği ile iade edildiği belirtildi.

Cesetlerin otopsi sonrası askerlerin akrabalarına teslim edileceği ifade edildi.

Rusya, 20 Kasım'da da Ukrayna'ya 94 askerin cenazesini teslim etmişti.

Kaynak: Ajans Bizim