Rusya Ukrayna'ya ait 5 uçağı ve havaalanını vurdu

Ajans Bizim
Rusya Ukrayna Savaşı Rusya Ukrayna
Rusya Ukrayna'ya ait 5 uçağı ve havaalanını vurdu
Reuters

Rus ordusunun fırlattığı bir İskender-M füzesi, Ukrayna’nın Mirgorod havaalanında beş uçağı vurdu ve havaalanını kullanılmaz hale getirdi.

Rus Keşif grubu, insansız hava araçları yardımıyla hava sahasını denetledi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait askeri teçhizatın naklini takip etti. En uygun zamanı belirleyen Rus İHA’ları, elde ettiği istihbaratla birlikte İskender-M füzesi ateşlendi. 

Rusya Savunma Bakanlığına göre, Rus Silahlı Kuvvetlerine bağlı İskender-M mürettebatı, Poltava bölgesindeki Mirgorod yakınındaki bir havaalanında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait uçakların park edilmesine yönelik grup saldırısı yaptı.

Açıklamada, "Rus ordusunun saldırısı sonucunda 5 operasyonel Su-27 çok maksatlı savaş uçağı imha edildi ve onarım aşamasında olan 2 Su-27 çok maksatlı savaş uçağı hasar gördü" dendi.

Su-27, 1970'lerde Suhoy Tasarım Bürosunda geliştirilen dördüncü nesil Sovyet çok rollü savaş uçağıdır. Bir çift AL-31F turbojet motorla donatılmış olup, hem havadan havaya hem de havadan yere füzeleri taşıma kapasitesine sahiptir.

İzvestia gazetesinin haberine göre, Rus keşif uçağı operatörleri Mirgorod'daki havaalanındaki uçakların hareketini birkaç gün izledi ve orada önemli sayıda uçak toplandıktan sonra İskender-M balistik füzesiyle vuruldu.