Rusya-Tunus arasında enerji işbirliği

Tunus Rusya Filistin Dünya haberleri Gündem haberleri
Rusya-Tunus arasında enerji işbirliği

Tunus Cumhurbaşkanı Said, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'u Kartaca Sarayı'nda kabul etti. Rusya’nın kültürel işbirliği, modern teknoloji, uzay, tarım, enerji, sağlık ve yüksek öğrenim alanlarında Tunus ile ilişkilerini güçlendirmeyi hedefledikleri belirtildi.

Tunus ile Rusya, enerji, sağlık ve kültür başta olmak üzere ikili ilişkileri güçlendirmeyi ele aldı.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Kays Said, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u Kartaca Sarayı’nda kabul etti.

İki ülkenin ortak çıkarları ve bölgesel meselelerin masaya yatırıldığı görüşmede Lavrov, Cumhurbaşkanı Said’e, Rusya’nın kültürel işbirliği, modern teknoloji, uzay, tarım, enerji, sağlık ve yüksek öğrenim alanlarında Tunus ile ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Said de ülkesinin özellikle tarım, enerji, turizm, öğrenci değişimi ve bilimsel işbirliği alanlarında güçlü dostluk bağlarını güçlendirme konusunda istekli olduğunu vurguladı.

Said’in görüşmede İsrail’in Gazze saldırılarını da değerlendirdiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Görüşmede, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması için Tunus’un Filistin'e koşulsuz desteğini teyit eden Cumhurbaşkanı Said, uluslararası topluma Filistin halkını hedef alan acımasız saldırıların durdurulması için çaba gösterme çağrısı yaptı."

Resmi temaslarda bulunmak üzere Tunus’a gelen Lavrov’un, ikili görüşmelerin ardından yarın ülkeden ayrılması bekleniyor.

SAİD: KÜRESEL SİYONİST HAREKET ORTA DOĞU HARİTASINI DEĞİŞTİRMEYİ HEDEFLİYOR

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalara ilişkin 20 Ekimde açıklamalarda bulundu. Said, yazılı açıklamasında, "küresel Siyonist hareketin Orta Doğu haritasını değiştirmeyi hedeflediğini” söyledi.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, küresel Siyonist hareketin Orta Doğu haritasını değiştirmeyi hedeflediğini belirtti. 

Said, Dışişleri Bakanı'na "Filistinlilere yönelik katliamların durdurulması ve Filistin’in özgürleştirilmesi için yurt içinde ve yurt dışında tüm ulusal güçlerle diplomatik çalışmaları yoğunlaştırması" talimatını verdi.

Tunus Cumhurbaşkanı Said, Ammar ile görüşmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Doğu Akdeniz’e giden filoların ve benzeri görülmemiş askeri yığınağın nedeninin sadece Filistin olmadığı, yeni bir dizi olayla bağlantılı olduğu apaçık ortada. Küresel Siyonist hareket Orta Doğu’nun haritasını değiştirmeyi hedefliyor."

Kaynak: AA