Rusya savaşı bitirmeyi mi planlıyor? Çarpıcı iddia

Ajans Bizim
Rusya Ukrayna Savaşı Rusya Ukrayna
Rusya savaşı bitirmeyi mi planlıyor? Çarpıcı iddia

Vladimir Putin, ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını sona erdirmek için görüşmelere hazır olup olmadığını test ettiği iddia edildi. 

Bloomberg'in, Kremlin'e yakın iki kişiye dayandırdığı haberine göre, Putin, Ukrayna'nın gelecekteki güvenlik düzenlemeleri de dahil olmak üzere görüşmelere açık olduğu mesajını vermek için dolaylı kanallardan ABD'ye yönelik nabız yoklaması yapıyor. 

Ajansın haberine göre, "Rusya'nın görüşmelere açık olduğuna dair ipuçları - samimiyetsiz de olsa - Ukrayna'nın müttefikleri arasında bölünme tohumları ekmeye yardımcı olabilir, Kiev'i izole edebilir ve Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'nin Rusya'nın tamamen çekilmesini öngören kendi barış formülü için destek kazanma çabalarını baltalayabilir."

Habere göre, kaynaklar Moskova'nın "Ukrayna'nın tarafsız kalması" konusundaki taleplerinden de büyük olasılıkla vazgeçmeye hazır olduğunu dile getirdiler. Bu Ukrayna'nın NATO'ya üye olabilmesi anlamına geliyor. demek. Ancak, Rusya bunun karşılığında ilhak ettiği yerlerin Rusya toprakları olarak tanınmasını talep edebilir.

 Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, konuya ilişkin soruları yanıtlarken, "amaçlarına ulaşana kadar özel askeri operasyona devam edecekleri" söylemlerini tekrarladı.