Rusya Güvenlik Konseyi: Düşürülen ABD İHA'sı hava sahası ihlali yaptı

ABD İran İHA
Rusya Güvenlik Konseyi: Düşürülen ABD İHA'sı hava sahası ihlali yaptı

ABD ve İran arasında son günlerde gerilimi artıran İHA kriziyle ilgili bugün Rusya'dan bir son dakika açıklaması geldi. Rusya Güvenlik Konseyi ABD İHA'sının İran'ın hava sahasını ihlal ettiği yönünde ellerinde istihbarat olduğunu iddia etti

İran ile ABD arasındaki gerilim durmak bilmezken iki ülke arasındaki gerilimi ateşleyebilecek bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Güvenlik Konseyi, ABD'nin düşürülen İHA'sının hava sahası ihlali yaptığını iddia etti.

Rusya Güvenlik Konseyi, İran'ın düşürdüğü ABD'ye ait insansız hava aracının (İHA) İran hava sahası içinde olduğunu ispatlayacak istihbarata sahip olduğunu duyurdu.

"ABD'nin Hürmüz kanıtları profesyonellik dışı"
Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolai Patrushev, Kudüs'te yaptığı konuşmada Rusya ordusunun elinde, ABD İHA'sının İran hava sahası içinde bulunduğunu gösteren bilgilerin olduğunu, ayrıca ABD'nin Hürmüz Boğazı'ndaki tanker saldırısının ardında İran'ın olduğunu gösteren kanıtlarının 'zayıf' ve 'profesyonellik dışı' olduğunu söyledi.

İran ile yapılan çok uluslu nükleer anlaşmadan çekilen ABD ile İran arasında giderek tırmanan gerilim, İran'ın ABD'nin İnsansız Hava Aracı'nı düşürmesiyle bir kriz boyutuna ulaşmıştı. İran, İHA'yı düşürmesine gerekçe olarak aracın İran hava sahasını ihlal etmesini gösterirken, gerilim en son ABD Başkanı Trump'ın "İran'a saldırı emrini 10 dakika kala iptal ettim" açıklamasıyla boyut kazanmış, ardından Donald Trump, İran'a yeni yaptırımlar öngören kararnameyi imzalamıştı.  

DHA