Rusya: Fidan ve Lavrov, Moskova'da bir araya gelecek

Rusya Sergey Lavrov Hakan Fidan
Rusya: Fidan ve Lavrov, Moskova'da bir araya gelecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Moskova'da görüşeceğini açıkladı. Görüşmenin yakın zamanda gerçekleştirileceği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında yakın zamanda Moskova'da görüşme yapılacağını bildirdi.

Reuters'ın Rusya devlet ajansı TASS'tan aktardığına göre, Zaharova, söz konusu görüşmenin 'en yakın gelecekte' gerçekleşeceğini söyledi.

Fidan, 25 Ağustos Cuma günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’e giderek burada Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile bir araya gelmişti.

 Görüşmeye ilişkin Zelenski’nin X hesabından yapılan açıklamada, “Bir dizi önemli konuyu görüşmek üzere Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın kabul ettim. Küresel Barış Zirvesi ve Barış Formülü için hazırlıklar, Rusya'nın Karadeniz tahıl koridoruna yönelik tehditleri... Türkiye'ye Ukrayna'ya olan tutarlı ve devamlı desteği için teşekkür ederim" denilmişti.

KREMLİN’DEN ‘ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ’ AÇIKLAMASI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptığı davetle ilgili soruya yanıt vermiş, Putin'in Erdoğan ile Türkiye'de yapması beklenen görüşmenin 'yakın zamanda' olacağını belirtmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Moskova