Rusya Devlet Başkanı Putin'in 2020 geliri açıklandı

Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Putin'in 2020 geliri açıklandı

Rus muhalif Alexey Navalnıy'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'in 1 milyar sterlin değerindeki 'sarayının' görüntülerini yayınlamasıyla gözler gelirine çevrilmişti. Vladimir Putin'in 2020'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 2 artışla 9,9 milyon ruble gelir elde ettiği açıklandı.

Kremlin tarafından devletin üst kademelerindeki kişilere ilişkin yayımlanan mal varlığı bilgilerine göre, 2019'da 9,7 milyon ruble kazanan Putin'in geliri, geçen yıl 9,9 milyon rubleye (yaklaşık 1 milyon 53 bin TL) yükseldi.

Geçen yıl Rusya Başbakanı Mihail Mişustin 19,9 milyon ve Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov 12,5 milyon ruble gelir elde etti. Beyana göre, Putin'in Rusya'da 2 apartman dairesi, 2 otomobil garajı ve 3 otomobili bulunuyor.

Putin’in 2019’da imzaladığı kararnameye göre, Rusya’da devlet başkanı ve başbakanlık görevleri için ödenen maaşlar yüzde 4,3 artırılmıştı.

NAVALNIY, MİLYONLARCA DOLARLIK SARAYI OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ

Kremlin'i sık sık eleştiren muhalif Alexey Navalnıy'ın Putin'e ait olduğunu iddia ettiği 1 milyar sterlin değerindeki 'sarayının' görüntülerinin internette yayınlanmasıyla birlikte milyonlarca kez görüntülenmişti.

İddia edilen sarayda, süper lüks odaların yanı sıra striptiz salonu, içinde direk dansı yapılabilecek alan, kumarhane, spa, sinema ve tiyatro görüntüleri yer alırken, mekanın arazisinin Monako'nun 39 katı büyüklüğünde olduğu öne sürülmüş, Navalnıy, internet üzerinden hazırladığı platformda Putin'in mülkünde gizli bir tünel, yüzme havuzu, buz pisti ve kilise olduğunu da iddia etmişti.

Navalnıy, Rus medyasının yıllar önce Putin ile bağlantı kurduğu ve Monako’dan büyük olduğunu ifade ettiği arazinin 'tarihteki en büyük rüşvetle' ödendiğini, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) mülkü çevreleyen yaklaşık 7 bin hektarlık araziye sahip olduğunu ve şato kompleksinin Rus petrol devi Rosneft'in başkanı Igor Sechin ile milyarder iş adamı Gennady Timchenko gibi Putin'in yakın müttefikleri tarafından finanse edildiğini iddia etmişti.

44 yaşındaki Navalny, 'dünyanın en zengin adamı' olarak nitelendirdiği Rus liderin, 17 yaşındaki aşk çocuğu da dahil olmak üzere, 'hayatındaki kadınların' ve ailelerinin masraflarını karşılamak için bir 'rüşvet fonu' kullandığını da öne sürmüştü. 

 

Kaynak: AA

Rusya Vladimir Putin