Rusya'da karaoke partisine polis baskını

Rusya Moskova koronavirüs

Rusya'nın başkenti Moskova'da polis, karaoke eğlence mekanına baskın gerçekleştirdi. Koronavirüs kısıtlamaları ihlal ettiği ifade edilen işletme sahiplerinin 1 milyon rubleye kadar para cezası ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Yerel medyada yer alan habere göre, başkent Moskova’da polis, bir karaoke eğlence mekanına baskın gerçekleştirdi. Polisin mekanın arka kapısından girerek baskını gerçekleştiği ifade edildi.

Baskında, eğlence mekanının 00:00’dan sonra da çalışmaya devam ettiği ve koronavirüs kısıtlamalarına rağmen tüm masaların dolu olduğu ifade edildi. Kısıtlamaları ihlal eden mekanın faaliyetlerinin 3 ay süre ile askıya alınabileceği ve işletme sahiplerinin de 1 milyon rubleye kadar para cezası ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

KONSER SIRASINDA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ İHLAL EDİLDİ

Daha önce de müzisyen Niletto’nun yine başkentte bir eğlence mekanında konser verdiği ve konser sırasında sosyal mesafe gibi koronavirüs önlemlerinin ihlal edildiği ifade edildi. Bu işletmenin de faaliyetlerinin 3 ay askıya alınma ve para cezası ile karşı karşıya olduğu belirtilmişti.

Rusya’da son 24 saatte 28 bin 80 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 2 milyon 653 bin 928’e yükseldi. Rusya Sağlık Bakanlığı, ülkede 488 kişinin daha öldüğünü, toplam can kaybının ise 46 bin 941’e ulaştığını açıkladı.

 

Kaynak: DHA

Moskova