Rusya'da aşı olan 5 kişiye araba hediye edildi

Rusya koronavirüs
Rusya'da aşı olan 5 kişiye araba hediye edildi

Koronavirüs salgınının merkez üslerinden biri olan ve aşılama süreci yavaş bir şekilde devam eden Rusya'da başlatılan aşılama kampanyasında şanslı 5 talihliye araba hediye edildi.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin yaptığı açıklamada, salgınla mücadele etmek için bir çekiliş yapma kararı aldığını duyurmuş, koronavirüs salgınını durdurmak için aşı olmayı teşvik etmek isteyen Sobyanin, bir çekiliş yapılacağını ve kazanan kişilere otomobil hediye edileceğini açıklamıştı.

Sobyanin, "13.900 dolar değerindeki beş otomobil her hafta talihlilere verilecek" demişti ve Başkent Bilgi Teknolojileri Dairesi temsilcisi Boris Frolov gözetiminde, 14-20 Haziran döneminde Covid-19'a karşı aşılanan kişilerin katıldığı araba çekilişinin sonuçları canlı yayında açıklandı.

ARABALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Çekilişe yaklaşık 165 bin kişinin katıldığını belirten Frolov, "Halka açık bir sayı üreteci kullanacağız, şifreleme yöntemiyle herkesin sayısını belirledik" dedi. Çekilişin yapılmasının ardından kazanan 5 talihli, programın özel konuğu aktör Alexander Yatsko tarafından duyuruldu.

Daha önce koronavirüse karşı aşı tanıtımının, belirli nedenlerle aşı olamayan kişilere ayrımcılık yapılmayacak şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Rus yetkililer, aşılanamayan kişilere yönelik tehditlerin hak ihlaline girebileceğini hatırlatarak ceza yerine teşvik politikası uygulayacaklarını açıklamıştı.

AŞI OLMAYANA İŞ DE YOK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'da hala aşılanmayan ve bağışıklığı olmayan kişilerin her iş yerinde çalışamayacağını ve birçok alanda ayrımcılığa maruz kalacağını ifade ettmiş, Peskov gazetecilere verdiği demeçte, "Gerçek şu ki, ayrımcılık kaçınılmaz olarak başlayacak. Aşısı veya bağışıklığı olmayan insanlar her yerde çalışamayacak. Bu mümkün değil. Çevrelerindekiler için bir tehdit oluşturacak" demişti. 

TEDBİRLER YENİDEN DEVREYE GİRDİ

Salgın tedbirlerinin yeniden devreye girdiği Moskova'da, 29 Haziran'a kadar çocuk oyun mekanları, parklarda çocuklar için ayrılan yerler, alışveriş merkezlerindeki yeme-içme bölümleri ve benzeri yerlerin geçici olarak kapatılması yönünde karar alınmıştı.

Moskova’daki tüm restoran, kafe, bar, gece kulüpleri ve diğer eğlence yerlerinin 23.00-06.00’da müşterilere hizmet vermesi yasaklanmıştı. Diğer yandan, tiyatro ve sinemalar faaliyetlerini sürdürebiliyor.

Moskova ve Moskova bölgesinde çalışan vatandaşların yüzde 60'ına Kovid-19'a karşı aşılanma zorunluluğu geçen hafta getirilmişti.

Rusya'da ilk Kovid-19 vakası 31 Ocak 2020'de, ilk ölüm 19 Mart 2020'de kayıtlara geçmişti. Ülkede, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla 18 Ocak'ta kitlesel aşılama süreci başlamıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya koronavirüs