Rusya çekilen askerlerinin görüntülerini paylaştı

Rusya Ukrayna NATO

Ukrayna yakınlarındaki tatbikatlarının sona erdiğini ve bazı askerlerin üslerine dönmeye başladığını açıklayan Rusya, çekilen askerlerin geri döndüğü görüntüleri yayınladı. Kremlin'den Rus askerlerinin çekilmesine şüphe ile yaklaşan NATO'ya da yanıt geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, yasa dışı ilhak edilen Kırım'da tatbikat yapan askeri birliklerin daimi üslerine dönme görüntüsünü yayımladı.

Bakanlığın paylaştığı görüntüde, Kırım'daki poligonlarda tatbikatları tamamlayan Güney Askeri Bölgesi birliklerinin Kerç köprüsü üzerinden üslere dönüşü yer aldı.

Trenle dönüş yapan birliklere ait zırhlı araç ve tanklar görüntülendi.

Rusya

Dün, Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Güney Askeri Bölgesi'nin Basın Sözcüsü Vadim Astafyev, Kırım'da tatbikat yapan Rus askeri birliklerinin üslerine dönmeye başladıklarını bildirmişti.

'RUSYA İŞGALİ HER AN BAŞLATABİLİR'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün akşam Rusya'nın tatbikat sonrası bazı birliklerini sınır bölgelerinden çekmesi hakkında şu değerlendirmede bulunmuştu:

"Şu ana kadar Rusya'dan hiçbir geri adım görmedik. Tabi ki yakından gözlemliyoruz ve eğer gerçekten güçlerini çekmeye başlarlarsa bunu memnuniyetle karşılarız. Sırf askerler hareket ediyor diye burada bir çekilme olduğunu söyleyemeyiz. Rusya'da hala tam kapasiteli bir işgal başlatma kapasitesi var hiçbir uyarı yapmadan bu işgali başlatabilir."

Rusya

 

 

 

 

KREMLİN'DEN YANIT GELDİ

Kremlin'den bu açıklamaya jet hızında bir cevap geldi. Açıklamada Rus askerlerinin çekilmesine şüphe ile yaklaşan NATO'nun durumu değerlendirmekte sorun yaşadığı belirtildi.

Öte yandan Rusya bölgeye yaptığı askeri sevkiyatın bir işgal hazırlığı olduğunu kesin bir dille reddediyor. Ancak 2014'te de Rusya benzer iddialarda bulunmuş ve saha sonra Kırım'ı ilhak etmişti. Putin'in o zamandan beri doğu Ukrayna'daki ayrılıkçıları batı destekli Ukrayna hükümeti karşısında her fırsatta desteklediği sıkça dile getirildi.

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna Rusya ukrayna rusya gerilimi NATO