Ruslar uzun tatilden sıkıldı

Ruslar uzun tatilden sıkıldı

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi'nin (VTSIOM) anketine göre, Rusya'da her üç vatandaştan biri yılbaşı tatilinin fazla uzun olduğunu düşünüyor.

Rusya'da parlamentonun alt kanadı Duma'nın 15 yıl önce aldığı kararla ülkede yılbaşı tatili 1-7 Ocak tarihlerinde gerçekleşiyor. Uzun tatil fikri ülkede birçok kişi tarafından olumlu karşılansa da, tatilin bu kadar uzun olmasından şikayetçi olanların sayısında geçmiştekine kıyasla fark edilir bir artış meydana geldi. 

VTSIOM'un gerçekleştirdiği ankete göre, vatandaşların yüzde 51'i uzun tatil boyunca iyice dinlendiklerini belirterek, bu yöndeki kararı olumlu değerlendirirken, yüzde 33'ü tatilin gereğinden fazla uzun olduğunu belirtti. Bu oran 2008 yılındakine kıyasla iki kat daha fazla. 15 yıl önce ise tatilin çok uzun olduğunu ve gelecekte buna karşı çıkılmasını düşünenlerin oranı yüzde 27'ydi.

Tatilin uzun oluşuna olumlu bakanların oranı yüzde 75 ile 18-24 yaşlar arasındaki kişiler. Tatilin uzunluğundan şikayet edenler ise yüzde 47 ile daha çok 60 yaş üstü kişiler...

Ankete katılanlar arasındaki yüzde 3'lük kesim ise tatilin uzun olmasına sıcak bakan, fakat ocak ayında değil de mayıs ayında kesintisiz tatil yapmalarının daha iyi olacağı görüşünü dile getirenlerden oluştu. 

Rusya