Rus blogger Ekaterina Didenko'nun doğum günü partisinde facia

Sosyal medya fenomeni Ekaterina Didenko'nun doğum günü kutlamasında düzenlediği havuz eğlencesi 3 kişinin ölümüyle sonuçlandı

REN TV tarafından yayınlanan görüntülerde koruyucu giysiler ve maskelerle bir grup insanın havuza kuru buz ya da bir başka ismiyle karbondioksit buzu boşalttığı görülüyor. Suda tepkime oluşmaya başladığında ise videodaki davetlilerden biri suya atlıyor. 

Başlangıçta herkes Ekaterine Didenko'nun kocasının düzenlediği bu parti sürprizi karşısında mutlu görünüyor. Fakat saniyeler sonra şaka bir trajediye dönüşüyor. Karbondioksitin, kuru buzun su ile reaksiyonu sonucu buharlaşmasıyla havuzda bulunanlar birer birer nefes alamamaya ve bilincini kaybetmeye başlıyor. 

Sürprizle başlayan bu partide blog yazarının 32 yaşındaki kocası Valentin Didenko da dahil olmak üzere Natalia Monakova ve Yuri Alferov olay yerinde yaşamını yitirdi. Natalia ve Yuri, 25 yaşındaydı. İki gencin de zehirli gazı soluduktan sonra ciğerlerinde oluşan akciğer ödemi nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu. Doğum günü sahibi Ekaterina, eşi Valentin Didenko ve gazı soluyan davetliler, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesine alınan Ekaterina ile ilgili "öldü" haberleri yayıldı ancak bu bilgi kısa sürede yalanlandı. Hastanedeki Ekaterina'ya yaşamını yitiren arkadaşları ve kocasının durumuyla ilgili hemen bilgi verilmedi.