Rotterdam'ın göbeğinde sörf imkanı

AA
Hollanda

Rotterdam şehir merkezindeki su kanlına elektrikli pompa sayesinde sörf yapma olanağı sağlanıyor. Amatör sörfçüler için 1,35 metrelik dalga boyu oluşturulurken profesyonel sporcularda bu yükseklik 1,60 metreye çıkartılıyor.

Hollanda’nın Rotterdam şehir merkezinde bulunan su kanalına yerleştirilen elektrikli pompa sayesinde oluşturulan yapay dalgalar, meraklılarına sörf yapma ya da öğrenme fırsatı sunuyor. RIF010 adlı kuruluş tarafından işletilen su parkında sörf dışında tüplü dalış, kano ve su bisikleti imkanı da mevcut. Sörf için tasarlanan özel kıyafetlerini giydikten sonra eğitmenler eşliğinde kanala giren sporcular, kara antrenmanlarının ardından bir saat boyunca suda kalabiliyor.

Amatör sörfçüler için 1,35 metrelik dalga boyu oluşturulurken profesyonel sporcularda bu yükseklik 1,60 metreye çıkartılıyor. Bir saatlik eğlence karşılığında işletmeye 50 ya da 60 avro ödeyen sörf meraklıları, kanalın etrafında toplanıp kendilerini izleyen Rotterdamlıların da keyifli vakit geçirmelerine katkıda bulunuyor.