Resmi metresinin çıplak fotoğrafları basına sızan Tayland Kralı imaj tazeledi

Resmi metresinin çıplak fotoğrafları basına sızan Tayland Kralı imaj tazeledi

Dünyanın en tartışmalı lideri Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn ülkesi koronavirüs salgınıyla boğuşurken, Vajiralongkorn yeni bir belgesel çekimi için kameralar karşısına geçerek, Bangkok'taki cezaevini süpürdü.

Dünyanın en tartışmalı lideri arasında yer alan Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, imajını düzeltmek için çekilen belgesel filminde kameraların karşısına geçti. Kral Vajiralongkorn, başkent Bangkok'taki cezaevinde elinde süpürge ile birlikte kameralara poz verdi. Kral Vajiralongkorn'u eşi Sineenat Wongvajirapakdi de yalnız bırakmadı.

Çekilen belgeseldeki görüntülerde, Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un erken tahliye edilen ve çok çalışarak rehabilite edilen mahkumlara yardım ederken ve yerleri süpürürken görüldü. 

Resmi metresinin çıplak fotoğrafları basına sızan Tayland Kralı imaj tazeledi - Resim : 1

RESMİ METRESİNİ AFFETMİŞTİ

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, geçtiğimiz Eylül ayında sadakatsizlikle suçlayarak hapse attırdığı resmi metresini affederek Almanya'daki haremine almıştı. Alman basını, Sineenat Wongvajirapakd’inin özel uçakla Almanya’ya getirildiğini öne sürmüştü.

Sıra dışı yaşam tarzıyla dikkat çeken 68 yaşındaki Kral Vajiralongkorn Mayıs'ta eski koruması olan 42 yaşındaki Kraliçe Suthida'yla evlenmiş, iki ay sonra da Sineaat'ı "resmi sevgilisi" ilan etmişti. Sineenat, Tayland'da yaklaşık 100 yıl aradan sonra"resmi sevgili" sıfatını taşıyan ilk kişi. Sineenat'ın bu unvanı aldığı törende Kraliçe Suthida da hazır bulunmuştu. Üç gün süren düğüne Sineenat da katılmıştı.

Tayland Kraliyet Sarayı, Kral Maha Vajiralongkorn'un sevgilisi Sineenat Wongvajirapakdi'nin fotoğraflarını yayımlamış, Sarayın internet sitesi aşırı ilgi yüzünden bir süre sonra çökmüştü.

HAREMİYLE BİRLİKTE ALMANYA'DA OTELE KAPANIP KARANTİNAYA GİRMİŞTİ

Ülkesi tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs salgınıyla mücadele eden kral, salgının en zorlu günlerinde yanına tartışmalı haremini de alıp kendini Almanya'da lüks bir otele kapatmıştı. Kral Maha, Almanya'da sefahat içinde geçirdiği karantina günlerinden aylar sonra Eylül ayında ilk kez Tayland'da görüntülenmişti. Kralın karantina sürecini 20 kadınla birlikte bu otelde geçireceği bilgisi ortalığı karıştırmış, Almanya'nın Bavyera Alpleri'nde 4 yıldızlı otelin sözcüsü, bütün mekanın kral tarafından özel olarak kapatıldığını ve grubun koronaya karşı herhangi bir tehlike oluşturmadığını söylemişti. 

68 yaşındaki kralın 20 kadınla birlikte karantinada bulunması, Tayland halkını çileden çıkarmış, protestocular Kral Maha'nın hem ülkede bulunmaması hem de ailesi ve haremiyle birlikte Almanya'daki masraflarını sorgulamıştı. 

Kraliyet ailesi mensuplarına hakaret edenler 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabiliyor.

 

Kaynak: DHA