Putin'den Zelenski yönetimine: Aynı ruhla devam ederlerse Ukrayna devletinin geleceğini tehlikeye atacaklarını anlamalılar

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zelenski yönetimine seslenerek, "Aynı ruhla devam ederlerse Ukrayna devletinin geleceğini tehlikeye atacaklarını anlamalılar" dedi. Putin ayrıca uçuşa yasak bölge kararını bir müdahale sayacaklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya saldırıların 10. gününde, Rusya'da havacılık eğitim merkezini ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Putin, "Kiev'deki mevcut yönetim aynı ruhla devam ederlerse Ukrayna devletinin geleceğini tehlikeye atacaklarını ve bu gerçekleşirse tamamen kendilerinin sorumlu olacağını anlamalı" diye konuştu. 

"SAVAŞ İLANINA BENZİYOR AMA..."

Putin, Rusya'ya yönelik yaptırımların savaş ilanına benzediğini ancak henüz o noktaya gelmediğini de söyledi. Putin, "Şu an sıkıyönetim ilan etme durumumuz yok ve umarım olmaz" dedi. Putin, her şeyin planlarına uygun gittiğini söyledi. 

Putin'in açıklamaları şöyle:

Özel harekat düzenlemek çok zor bir karardı. Medeni Batı Donbas'ta 8 yıl boyunca öldürülen 14 bin kişiyi görmezden gelmemizi mi istiyordu? Donbas'taki insanlar sokak köpeği değil. Rusya, Ukrayna'daki çatışmayı barışçıl bir şekilde çözmeye çalıştı. Donbas'ın Rusça konuşmasına ve kendi istediği gibi yaşamasına izin verilmeliydi, ancak bölgeyi abluka altına aldılar. Rusya'nın Minsk anlaşmalarını uygulamadığı iddiaları saçmalık tiyatrosu. Ukrayna, Sovyet döneminden beri nükleer ve füze yetkinliğine sahip. Ukrayna'nın tarafsız statüde olmasını amaçlıyoruz. Şu anda anayasalarında NATO üyeliği hedefi yazıyor. Evet Rusya'da da radikaller var ama iktidar onları desteklemiyor. Rusya bu radikalleri kahraman yapmıyor ama onlar yapıyor. Ukrayna 'da hayatlarını ortaya koyan askerlerimiz geleceğimiz için savaşıyor.

Kiev'deki mevcut yönetim aynı ruhla devam ederlerse Ukrayna devletinin geleceğini tehlikeye atacaklarını ve bu gerçekleşirse tamamen kendilerinin sorumlu olacağını anlamalı. Hangi hedeflerimiz var. Donbas'taki insanların güvenliğini sağlamak tabii ki. Ukrayna Nazilerden arındırılır ve tarafsız bir statü kazanırsa NATO'ya giremez. Biz Polonya'da olduğu gibi Nazileri kahraman ilan etmeyiz. Ukraynalı yetkililer 3 gündür Harkov ve Sumı'daki yabancı öğrencileri rehin olarak tutuyor. Biz bunu Ukrayna devlet başkanlığına söyledik, Avrupa'daki mevkidaşlarıma aktardım. Harekete geçecekler dediler ama yok. BM Genel Sekreteri'ne de ilettim ama kimse hiçbir şey yapmıyor bu durumu değiştirmek için. Şu anda Mariupol'da aynı şeyi yapıyorlar. Telefon aldım, koridor verin diyoruz, insanlar tahliye edilsinler ama yok. Kimseyi dışarı çıkarmıyorlar. Canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Bunlar tabii ki Neo Nazi, bunların başka adı olabilir mi? 

Biz aynı zamanda Ukrayna'nın özellikle de Donbas'ın silahsızlandırılmasına ve Nazilerden arındırılmasını sağlamaya da destek oluyoruz. Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'ya çok teşekkür etmek istiyorum, destek oluyor müzakerelerle ilgili. Umut ediyoruz ki bu çözülecektir. 

Ukrayna'da Ortadoğu'lu militanlar görüyoruz patlayıcı yüklü araçlarla Rus ordusunun üzerine sürülüyorlar ama başarılı olamıyorlar. Rusya, Mariupol'da orduya yapılan çağrıya hemen yanıt verdi, insani koridor açtı, ancak Ukrayna insanları dışarı çıkarmıyor.

"UÇUŞA YASAK BÖLGEYİ ÇATIŞMALARA DAHİL OLMA OLARAK GÖRECEĞİZ"

Diğer ülkelerin Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurma girişimlerini çatışmalara dahil olma olarak göreceğiz. Ukrayna'daki askeri altyapıyı yok etme çalışmaları neredeyse tamamlandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Vladimir Putin Rusya Rusya Ukrayna savaşı