Putin'den Erdoğan'a yeni yıl kutlaması

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı Vladimir Putin
Putin'den Erdoğan'a yeni yıl kutlaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni yıl dolayısıyla kutladı. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Putin, Türkiye ve Rusya'nın birlikte hareket ederek, Rus-Türk işbirliği yelpazesini daha da geliştirebileceklerine olan güvenini de dile getirdi" denildi.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yılını tebrik ettiğini duyurdu. 

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Putin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yaklaşan yeni yıl için kutladı ve Rusya ile Türkiye arasındaki karşılıklı ilişkilerin zorlu uluslararası duruma rağmen çok dinamik bir şekilde geliştiğini vurguladı" denildi.

Putin'in geçtiğimiz yıl ikili işbirliğinin birçok alanda önemli ölçüde genişletildiğini, uzun vadeli bölgesel enerji güvenliğini sağlamak için büyük ortak projelerin başarıyla uygulandığını belirttiği kaydedildi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşası ve Türkiye'de bölgesel gaz merkezi oluşturma projesini buna örnek gösteren Putin ayrıca, Türkiye ve Rusya'nın birlikte hareket ederek, Rus-Türk işbirliği yelpazesini daha da geliştirebileceklerine olan güvenini de dile getirdi. Putin, bunun Avrasya'da istikrar ve güvenliği güçlendireceğini belirtti.

Kaynak: Haber Global TV

Vladimir Putin Recep Tayyip Erdoğan YILBAŞI yeni yıl mesajı