Putin Ukrayna'nın yeni yılını yeni füzelerle kutladı!

İstanbul / haberglobal.com.tr
Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Vladimir Putin

Ukrayna 2023'ü Rusya'nın hava saldırısına hedef olarak karşılamıştı. Ukrayna için 2024'te aynı şekilde başladı. Yeni yıla saatler kala Rusya Ukrayna'ya İHA'lı saldırılar düzenlendi.

Ukrayna 2024'e yoğun hava saldırısı altında girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Sonsuza kadar savaşmak istemiyoruz ama barış sadece bizim koşullarımıza göre olur" mesajı verdi.

Rusya yeni yıla saatler kala rekor sayıda İHA ile Ukrayna'ya saldırdı. ''Saldırı dört yönden dalgalar halinde gerçekleştirildi. Başkent Kiev, Odessa ve Lviv gibi büyük şehirler hedef alındı.

Ukrayna Hava Savunma Sistemleri havalanan 90 adet kamikaze İHA'nın 87'sini imha etti.
Odessa'da konut binasına düşen İHA ise15 yaşında bir çocuğun ölmesine ve yedi kişinin yaralanmasına yol açtı.

Ukrayna Ordusu'da Donetsk'te Rus işgali altındaki bölgelere bombardıman düzenledi. Sahada durum böyleyken, Rusya lideri Putin, Moskova'daki askeri hastaneyi ziyaret etti. Gündeminde hafta sonu Rusya'nın sınır hattı kenti Belgorod'a düzenlenen ve 20 kişinin ölümüne yol açan füze saldırısı vardı.

''Burnumdan soluyorum'' diyen Putin, Ukrayna'yı cezasız bırakmayacaklarını söyledi ve daha şiddetli saldırı sözü verdi.

Şartlarının sağlanması halinde ise savaşı bitirmeye hazır olduklarını söyledi.
Putin, ''Biz de savaşı en kısa sürede bitirmek istiyoruz. Ama bunu sadece kendi şartlarımıza göre yaparız. Sonsuza kadar savaşmayı arzu etmiyoruz, pozisyonumuzdan vazgeçmeyi de düşünmüyoruz.'' dedi.