Putin-Lukaşenko görüşmesi: Ukrayna ile müzakerelerde bazı olumlu değişimler var

Rusya Ukrayna Savaşı Vladimir Putin

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yla yürütülen müzakere sürecinde bazı olumlu değişimler olduğunu söyledi. Lukaşenko, Putin'e Batı'nın Belarus'a saldırı planlarını gösteren bir harita verdi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da bir araya geldi. 

 Putin, Ukrayna ile yürütülen müzakerelerde olumlu ilerleme kaydedildiğini açıkladı, detay vermedi. "Ukrayna ile neredeyse her gün müzakere yürütülüyor" diyen Putin, yürütülen müzakere sürecinde bazı olumlu değişimler olduğunu söyledi.

Rusya ve Ukrayna heyetleri şu ana kadar 3 kez Belarus'ta masaya oturdu, dün de Antalya'da dışişleri bakanları buluştu. 4. tur müzakerelerin tarihi henüz açıklanmadı.

Lukaşenko ile görüşmesinde Batı'nın Rusya ve Belarus'a uyguladığı yaptırımlara da değinen Putin, "Zorlukların üstesinden geleceğiz. yaptırımlar bizi şu ana kadar sadece daha güçlü yaptı" dedi. 

Putin,  "Rusya ve Belarus'un gelişimini kısıtlama girişimleri her zaman oldu, bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Yaptırımlar bizi geçmişte sadece daha güçlü yaptı" ifadelerini kullandı. 

"UKRAYNA BELARUS'A SALDIRIRDI"

 Müttefiki Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü savaşa destek veren Lukaşenko, ise şunları ifade etti: "Eğer Rusya'nın önleyici darbesi olmasaydı, Ukrayna Belarus'a saldırırdı. Batı'nın yaptırımları bizim için fırsatlar zamanıdır." 

Lukaşenko Putin'e Batı'nın Belarus'a saldırı planlarını gösteren bir harita verdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko Rusya ukrayna