Putin karantinaya girmişti, Kremlin'den açıklama geldi

Kremlin Rusya esad suriye Vladimir Putin koronavirüs
Putin karantinaya girmişti, Kremlin'den açıklama geldi

Dün Suriye Devlet Başkanı Esad ile Moskova'da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın çevresinde yer alan bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından evinde karantinaya girmişti. Putin'in sağlık durumuna ilişkin Kremlin'den açıklama geldi

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Kremlin'de dün yaptığı görüşmenin ardından, çevresindekilerle temaslı olduğu bildirilip, Putin'in kendisini karantinaya aldığı aktarılmış, Putin'in bu hafta yapmayı planladığı Tacikistan ziyareti ertelenirken, video konferans yoluyla bağlantı kuracağı ifade edilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile dün yaptığı telefon görüşmesinde Kremlin Sarayı'nda çalışan bir personelde koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini belirterek, kendisini karantinaya aldığını duyurmuştu.

Rus liderin karantina kararının ardından bugün Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov yaptığı basın açıklamasında, Putin'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve kendisini iyi hissettiğini duyurdu.

"SPUTNİK V'NİN ETKİSİ OLDUKÇA YÜKSEK"

Putin'in daha önce Covid-19'a karşı Sputnik V aşısı olduğunu hatırlatan Peskov, "Putin kendini çok iyi hissediyor. Tamamıyla sağlıklı ve çalışmayı sürdürüyor. Hem Putin hem de Sputnik V aşısının olağan biçimde çalıştığını söyleyebilirim. Sputnik V’nin oldukça yüksek düzeyde etkili olduğu kanıtlanmış oldu. Putin’in etkinlik düzeyi ise daha da yüksek" dedi.Ayrıca doktorlar tarafından Putin'e gerekli testlerin yapıldığını ve çevresinde çalışan kişilerin en aza indirildiğini aktaran Peskov, "Gerekli testleri yapıyorlar. Uzman doktorlar bu durumda yapılması gereken her şeyi yapıyor" ifadelerini kullandı. Peskov, Putin'in karantina sürecinin ne zaman sonlanacağına ise doktorların karar vereceğini bildirdi.

HANGİ AŞIYI OLDUĞUNU NEDEN AÇIKLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Putin hangi aşıyı olduğunu saklamış, ardından halkın sorularını yanıtladığı Direkt Hat programında, "Rekabet avantajı sağlamamak için hangi aşıyı vurulduğumu açıklamıyordum. Sputnik V aşısı olduğumu söyleyebilirim. İki dozdan sonra da hiçbir yan etki oluşmadı. Antikor seviyem yüksek. Umarım ülkemizdeki vatandaşların çoğu, aşı oldum dediysem, bunun öyle olduğunu anlamıştır. Bu seviyedeki insanlar küçük hileler yapmaz. Aşı olduğum dönemde Sputnik V ve EpiVakKorona aşıları vardı. İkisi de iyi ve etkili. EpiVakKorona, daha kısa süre koruma sağlıyor ancak onun daha az yan etki gibi avantajları var. Ben aşıyı seçerken daha uzun süre korumayı dikkate alarak tercih yaptım ve Sputnik V aşısı oldum." açıklamasında bulunmuştu. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Suriye Beşar Esad Rusya Vladimir Putin koronavirüs Kremlin