Putin'in sağ kolu koronavirüse yakalandı, eşi "Virüsü Kremlin'nden getirdi" dedi

koronavirüs

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitriy Peskov, dün koronavirüse (Covid-19) yakalandığını ve tedavi gördüğünü açıklamıştı. Peskov'un eşi Tatyana Navka'nın da koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü, 20 yıldır Putin ile çalışan ve ona en yakın isimlerden olan Dmitriy Peskov, dün koronavirüse yakalandığını ve tedavi gördüğünü açıkladı. Peskov'un ardından eşi ve eski buz pateni şampiyonu Tatyana Navka'nın da virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve karantina altına alındığı öğrenildi.

Putin'in sağ kolu koronavirüse yakalandı, eşi "Virüsü Kremlin'nden getirdi" dedi - Resim : 1

'EŞİM VİRÜSÜ İŞTEN GETİRDİ' 

Rus medyasındaki haberde, Navka'nın hastalığı hafif geçirdiğini eşi Peskov'un daha ağır geçirdiğini ifade ettiği bildirildi. Navka, çocuklarıyla birlikte sıkı karantina uyguladıklarını, eşi Peskov'un virüsü Kremlin'den getirdiği sonucuna vardığını ifade etti. 

'PUTİN İLE BİR AYDIR TEMASIMIZ YOK' 

Peskov, "Evet, hastayım ve tedavi görüyorum" açıklamasında bulundu. Peskov koronavirüse yakalandığını doğrularken, Peskov'un, uzun süredir Putin ile görüşmeleri internet üzerinden gerçekleştirdiği, "Bir aydan uzun süredir temasımız olmadı" ifadelerini kullandığı belirtildi. 

Geçtiğimiz gün Rusya Kültür Bakanı Olga Lyubimova, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ve İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev'de de Kovid-19 tespit edilmişti.

Mart ayında Rusya'da koronavirüs hastaları için oluşturulan özel karantina hastanesi Kommunarka'nın Başhekimi Denis Protsenko'nun koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. 

Tatyana Navka Dmitriy Peskov Rusya Vladimir Putin Kremlin koronavirüs haberler