Prens Charles'ın Prenses Diana'ya nişan hediyesi 635 bin TL'ye satıldı

Prens Charles'ın Prenses Diana'ya nişan hediyesi 635 bin TL'ye satıldı

1 Temmuz 1961'de dünyaya gelen Prenses Diana'nın 60'ıncı doğum günü nedeniyle düzenlenecek tören öncesi 1981 yılında Prens Charles tarafından nişan hediyesi olarak Prenses Diana'ya hediye edilen araç açık artırmayla satıldı.

Prens William ve Prens Harry, 1997 yılında Paris’te bir kazada hayatını kaybeden anneleri Prenses Diana’yı anmak için perşembe günü tekrar bir araya gelecekleri açıklanmıştı.

1981 yılının Mayıs ayında Prens Charles tarafından nişan hediyesi olarak Galler Prensesi Lady Diana’ya verilen araç açık artırma usulüyle satıldı. Gri Ford Escort marka aracın açık artırma sonrasında 52 bin 640 sterlin (635 bin TL) bedelle Güney Amerika’daki bir müze tarafından satın alındığı belirtildi.

KRALİYET BAĞLANTISI OLMASA GERÇEK DEĞERİ 56 BİN 700 TL

Prenses Diana Spencer, 1982 yılında Prens William'ın doğumundan kısa bir süre sonra araba kullanmayı bırakırken otomobil bir antikacıya satılmıştı. 2000 yılından bu yana kraliyet hayranı Tina Kirkpatrick’te bulunduğu aktarıldı.

Prenses Diana’nın aracı çok kısa bir süre kullandığı, kullandığı zamanda da Prens Charles’ın golf mücadelelerini izlemeye gittiği belirtilirken aracın  kraliyet bağlantısı olmaması durumunda değerinin 4 bin 700 sterlin (56 bin 700 TL) olduğu bildirildi.

Açık artırma sonrası aracın 30 bin ila 40 bin sterlin arasında satılmasınıun beklendiği açıklanırken müzayedeyi düzenleyen Essex, Colchester'daki Reeman Dansie, kazanan teklifin Güney Amerika'daki bir müzeden geldiğini ve arabanın oraya sevk edileceğini söyledi. 

Prens Charles'ın Prenses Diana'ya nişan hediyesi 635 bin TL'ye satıldı - Resim : 2

PRENSE DÖNEN KURBAĞA

Kaportasında bulunan gümüş kurbağa aracın en çok dikkat çeken unsurlarından biri olurken bu maskotun Diana’nın kız kardeş Lady Sarah Spencer’ın Galler Prensesi’ne öpücüğü ile kurbağayı prense dönüştüren bir kızın peri masalını hatırlatmak için aldığı bir hediye olduğu belirtiliyor. 

Prens Charles'ın Prenses Diana'ya nişan hediyesi 635 bin TL'ye satıldı - Resim : 3

BBC SAHTE BELGE DÜZENLEYİP OLAYI ÖRTBAS ETTİ 

BBC'nin Prenses Diana'yla 1995 yılında yaptığı ve Panorama adlı programda yayınlanan röportajın nasıl alındığına dair bağımsız soruşturmada kurum suçlu bulunmuştu.

Eski yargıç John Dyson'ın yürüttüğü soruşturmaya göre, BBC muhabiri Martin Bashir, kraliyet ailesinin Prensesi izletmek için bazı kişilere ödeme yaptığını gösteren sahte banka hesap özetleri hazırlatıp bunları hem Diana hem de kardeşi Charles Spencer'a göstermişti.

Böylece Bashir, Diana ve kardeşinin güvenini kazanarak röportajı alırken o dönem haber müdürü olan eski BBC Genel Müdürü Tony Hall ise olayın üstünü örtmüştü.

Prenses Diana'nın oğlu Prens William, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, Bashir'in röportajı elde etmek için yaptığı "düzenbazlığın" annesinin mülakatta söylediklerini büyük ölçüde etkilediğini belirtmişti.

RÖPORTAJ

Prenses Diana, meşhur röportajında başka biriyle ilişki yaşadığını kabul etmiş ve tahtın varisi Prens Charles ile olan evliliğine ilişkin detaylar vermişti.

Evliliği 1996 yılında sona eren Prenses Diana, Ağustos 1997'de Fransa'nın başkenti Paris'te trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Prens Charles Prenses Diana 1 Temmuz