Prens Charles'ın planı belli oldu: Meghan Markle ve Prens Harry'nin oğlu asla prens olamayacak

Prens Charles'ın planı belli oldu: Meghan Markle ve Prens Harry'nin oğlu asla prens olamayacak

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi veya tahttan feragat etmesi durumunda tahtın ilk sıradaki varisi olacak olan Prens Charles'ın monarşi planı belli oldu. Prens Harry ve Meghan Markle'ın oğlu Archie, bu durumda asla prens olamayacak

Prens Harry'nin Kraliyet'teki tüm haklarından feragat ederek, oyuncu eşi Meghan Markle ile ABD'ye yerleşmesi, ardından ünlü sunucu Oprah Winfrey'e özel bir röportaj vererek Kraliyet'i ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya bırakmalarının ardından, ailede soğuk rüzgarlar esmiş, bu açıklamaların ardından bütün aile Prens Philip'in cenaze töreninde ilk kez bir araya gelmişti. 

Daily Telegraph gazetesi, tahtın iki varisi olan baba Prens Charles ve oğul William'ın Prens Philip'in ölümünün ardından monarşinin geleceği üzerine ne yapmaları gerektiğiyle ilgili büyük bir toplantı planladıklarını, birkaç hafta içinde derhal bunun gerçekleştirileceğini bildirilmişti.

TEN RENGİ TARTIŞMASI OLAY YARATMIŞTI

Meghan Markle'ın yaptığı "Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı." sözleriyle 'ırkçılık' tartışmaları başlatmıştı. Prens Charles'ın, torunu Archie'nin doğum gününde yalnızca oğlu Prens Harry ve Archie'yle göründüğü fotoğrafı paylaşması tepki çekmiş, Galler Prensi'nin Meghan Markle'ın da yer aldığı bir fotoğraf tercih etmemesi tartışma yaratmıştı.

MONARŞİ PLANI ORTAYA ÇIKTI

Prens Charles'ın, annesi Kraliçe Elizabeth'ten sonra kral olarak tahta geçtiğinde uygulayacağı monarşi planı belli oldu. Prens Charles, sayısı şişirilmiş bir monarşi topluluğu için ödeme yapmak istemediğine inandığı İngiliz halkına karşı önemli kraliyet üyelerinin sayısını sınırlamaya kararlı...

Charles, oğluna şu anda tahtın yedinci varisi konumunda olan torunu iki yaşındaki Archie'nin bir zamanlar doğuştan hakkı olan ‘prens’ unvanını almasını önlemek için önemli belgeleri değiştireceğini söyledi. 

Kaynaklar, "Harry ve Meghan’a, Prens Charles kral olduğunda, Archie’nin hiçbir zaman prens olmayacağı söylendi" diye konuştu.  Sussex çifti ABD'de yaşamak için kraliyet görevlerini bırakmasına rağmen, haberlerin Prens Harry ve Meghan Markle için pek de iyi olmadığı belirtildi. Kraliyetin bu bakış açısının, Harry ve Buckingham Sarayı arasındaki ilişkileri daha da kötüleştirdiği bildirildi.

Prens Charles'ın planına göre, yalnızca tahtın varisleri ve yakın aile üyeleri, vergi mükellefleri tarafından finanse edilen unvanlar, gelir ve polis desteği alacak. Prens Charles ve erkek kardeşi Prens Andrew de Prenses Beatrice ve Prenses Eugenie kardeşlerin gelecekte ne kadar güvenlik alacağı konusunda anlaşmazlığa düştüler.

Meghan ve Harry çiftinin 4 Haziran’da dünyaya gelen kızları Lilibet Diana da şu anda tahtın sekizinci varisi konumunda.

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Prens Charles Meghan Markle Prens Harry